12 цветни предложения за кухнята

Кой е казал, че кухнята трябва да бъде задължително бяла. Доказателство за то...

6474

Синьо

Koмбинацията на морско сини шкафове с бял мраморен плот е вдъхновяваща и свежа. Акцентът пада върху шкафчетата, а всичко около тях е в бяло – керамика, стени, под.

Черно

Това е цветът, който е подходящ за отворен тип кухня, защото дава чувство на драматизъм. За да допълните класическото излъчване заложете на медни кранове, стъклени дръжки и мраморен плот.

Розово

Има черни кухни, бели кухни, сиви кухни…а защо да няма и розова. Вдъхновението за този блед цвят идва след кат собственичката на кухня боядисва тавана в розово. Тогава тя решава да заложи на „сьомга“ акцента и резултатът е ненабиваща се на очи, но забелележителна кухня.

Сиво

Ако трябва да боядисате всичко в един цвят защо да не е сиво. А той трябва да е също като пенливото лате – нито силно, нито студено, достатъчно балансиран за забележителни резултати. Ако все пак ви е скучно, може да добавите някакъв цветен акцент жълто, синьо или бяло.

Градинско зелено

Цвят подходящ за всички любители на градината и готвенето. Обикновено този акцент на зеленото е предпочитан за зимна градина. С такъв цвят на шкафовете може да омекотите тъмно зеления плот или да акцентирате на винтидж принтове. Предлагаме ви вариант на кухня с оребрени шкафове в този приятен цвят в комбинация с варовиков плот.

Оранжево

Оранжевото придава елегантност, топлина и малко доза драматизъм. Съчетайте го с шкафове със стъкло, за да намалите силата на цвета. В умерени дози този цвят добавя жизненост и настроение.

Тъмно сиво

Това е специфичен, суров, но и неутрален цвят. Акцентирайте с него на кухненския остров и на шкафовете наоколо, но в съчетание с бели стени и плотове, за да омекотите вида на помещението.

Червено

Проблемът на повечето кухни е, че има толкова много шкафове, че понякога стават дори скучни. Разчупете стереотипите с червен акцент на стените или добавете няколко червени шкафа, за да раздвижи помещението. И не забравяйте – това е цветът, който отваря апетита.

Кремаво

Обичаме цветовете, които не могат да се опишат – като кремавия, който подчертава свежестта на кухнята, дава светъл акцент, но и контрастира на бялото.

Ябълково зелено

Това е чудесен свят ако живеете в къща и искате да свържете вътрешното пространство и заобикалящата природа. Ябълковото зелени пордава на стаята определена интимност, а блестящият финал добавя нотка на шик и елегантност.

Цвят блестяща пудра
Ако искате нещо чисто и неутрално, но по-интересно от белия цвят, опитайте този нюанс, който се прелива в меко зелено или синьо според светлината. Този цвят добавя характер на помещението, прави ги много приятно и създава плавен преход към съседните стаи, изпълнени с цвят.

Зелено

Това е най-естественият цвят, който добавя настроение в комбинация с класическите бели плочки и шкафове. Зеленото подхожда на почти всеки цвят и в такава кухня дори храната изглежда по-добре.

Сподели: