Съвети за организиране в малката кухня

Съвети за организиране в малката кухня

Малките кухни са сладки и уютни по свой начин, но все пак липсата на достатъчно пространство ви кара да мислите за всяко малко нещо. Най-важният въпрос е как правилно да организирате съхранението на съдовете. Ето няколко трика, които ще помогнат, ако всички шкафове са пълни, а някои чинии, чаши и кухненски прибори все още не са намерили мястото си.

12 уреда от кухнята на мечтите

Ако сте любители на готвенето, значи вашата кухня на мечтите е пълна с невероятни подобия, които подпомагат тази дейн...

23/09/2015

Съвет 1: Прикрепете куки към рафтовете

Когато слагаме съдовете в горния шкаф, за съхранение използваме само рафта. Уви, той няма да може да побере голям брой предмети, освен ако не разширите функционалността му с куки. Ако ги прикрепите към рафт, можете да закачите буркани за подправки и чаши.

Пълна промяна на кухнята с малко пари

Много от нас ги очакват ремонти вкъщи това лято. Каквато и страхотна идея обаче да имате, нейното осъществяване ще за...

31/05/2016

Съвет 2: Помислете за вертикално съхранение

Може би основният проблем на малката кухня е липсата на работни повърхности. Една част е предназначена за готвене, а втората обикновено е заета от всякакви буркани, бутилки, ножове, дъски за рязане и други кухненски прибори, които или трябва да са под ръка, или не се побират в чекмеджетата. Готвенето в такива условия е неудобно, така че трябва да се направят редица промени. Използвайте вертикални повърхности за съхранение, за да разтоварите плота. Например, ножовете могат да бъдат окачени на магнитен държач, а популярните подправки могат да бъдат поставени в висяща кошница. Подобен трик ще реши три проблема наведнъж: ще увеличите работната повърхност за готвене, необходимите прибори ще бъдат винаги под ръка и съхранението ще стане възможно най-удобно.

 

Съвет 3: Съхранявайте под мивката

Много домакини държат само кофа за боклук под мивката и има защо - това е страхотно място за съхранение, което има голям потенциал. Там можете да поставите полезни предмети за домакинството, като гъби, парцали, ръкавици, домакински препарати.

Полезни устройства ще бъдат всички видове кошници, организатори, изтеглящи се стелажи, куки и рафтове. Някои от тях дори могат да се монтират на вратата, за да спестят място.

Съвет 4: Използвайте магнитни рафтове

Хладилникът може да се използва не само за съхранение на храна. Страничните му стени са чудесно място за поставяне на магнитни рафтове, на които можете да съхранявате малки буркани с подправки, щипки за пране, щипки за канцеларски материали и т.н. Но е по-добре да държите големи съдове другаде, тъй като такива рафтове не са предназначени за голямо тегло.Съвет 5: Използвайте пространството под тавана 

Там можете да поставите кутии или плетени кошници от ратан, брезова кора и други материали. Те са устойчиви на влага и се вписват идеално в повечето модерни стилове и следователно ще играят ролята не само на функционален, но и на декоративен елемент. Съхранявайте на горния етаж резервни текстилни изделия, празнични ястия, резервни кухненски прибори и други неща, от които не се нуждаете всеки ден.

Съвет 6: Поддържайте стил шаби шик

Вероятно ще се изненадате, но дори закачалки могат да се използват за организиране на съхранение в кухнята. Можете да поставите хартиени кърпи, фолио, хартия за печене върху стари закачалки - благодарение на този трик ще освободите място в чекмеджето, което по-късно може да се използва за съхранение на съдове, храна или други принадлежности. Освен това ще ви бъде много по-удобно да използвате тези малки неща в процеса на готвене - просто развийте парче с желания размер и го откъснете.

Съвет 7: Закачете пег борд

Обикновено такъв панел виси в гаража - удобно е да съхранявате инструменти върху него. Но можете да го адаптирате и за кухнята, като го използвате както като кухненски панел, така и като органайзер за различни прибори. А може и да боядисате продукта в тон със стената, така че да се слее с околното пространство и да използвате ярки цветни съдове за декорация.

 

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...