Проверете дали не почиствате кухнята си погрешно

Проверете дали не почиствате кухнята си погрешно
Източник: unsplash.com

Дори ако почиствате кухнята си старателно, има вероятност да допускате някои от тези ключови грешки при почистването й. Следващите съвети могат да помогнат на вашата кухня да мирише по-добре, да запази уредите по-дълго време и да предотвратят разпространението на микроби.

10 места в дома, на които да разположите малка кухня

Тенденцията за живот във все по-малки жилища се налага упорито във всички кътчета на света. В отговор на това се появ...

06/07/2015

Не пренебрегвайте дръжките и копчетата

Всеки един у дома докосва дръжките на хладилника, микровълновата печка и фурната; дръжки за врати; кухненският шкаф се отваря няколко пъти на ден, така че не е чудно, че те могат да станат събирателно за бактерии. Създайте си навик да избърсвате тези често пренебрегвани места всяка вечер.

Пълна промяна на кухнята с малко пари

Много от нас ги очакват ремонти вкъщи това лято. Каквато и страхотна идея обаче да имате, нейното осъществяване ще за...

31/05/2016

Редовно почиствайте кухненската мивка

Има повече E. coli в кухненската мивка, отколкото в тоалетната, след като я пуснете. Мивката е идеална среда за размножаване на бактерии; още по-лошо, микробите могат да се разпространят върху предмети, оставени да се натрупват там. Използвайте мек сапун и топла вода, за да избършете корито на мивката с чиста гъба след миене на съдове.

Не пренебрегвайте кафемашината

Вероятно използвате тези уреди много повече, отколкото ги почиствате. Но замърсената кафемашина може да повлияе на вкуса на вашето кафе, така че е важно да я поддържате чиста. Пуснете две части вода към една част дестилиран бял оцет през цикъла на варене без филтър веднъж месечно.

 

Не разчитайте на вашата фурна да се почиства сама

Функцията за самопочистване всъщност може да повреди вашата фурна. Тъй като нагревателните елементи на фурната са разположени добре в уреда, е много по-трудно да се вентилира правилно предвид екстремните градуси, използвани за самопочистване. Това може да доведе до изгорели контролни панели. Може да спестите време, ремонти и електричество, като почистите сами вътрешността на вашата фурна. Напръскайте с универсален почистващ препарат и го оставете да престои една нощ. На сутринта избършете цялата мръсотия.

Не чистете първо пода

Почиствате ли с прахосмукачка или миете подовете си, преди да избършете плотове и шкафове? Правите повече работа за себе си (защото прах и трохи от плота ще паднат на пода, правейки го мръсен отново). Препоръчваме схема за почистване отгоре надолу: първо почистете рафтовете и шкафовете от прах, след това почистете плотовете и накрая прахосмучете кухненския под, след което избършете със сух моп, за да осигурите наистина кухня без прах и трохи.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...