В една кухня никога не може да има твърде много системи за съхранение. Къде да скриете тенджерите, как да съхранявате зеленчуците и как да постигнете визуален ред в зоната за кулинарни експерименти? Нека споделим полезни идеи!
Имате ли излишни неща в модерната си, може би дизайнерска кухня? Вижте какво трябва да изхвърлите от кухнята следващ...
04/01/2016Съхранение на зеленчуци
Много хора съхраняват зеленчуците в хладилника или на балкона и след това се чудят защо картофите поникват бързо, морковите изсъхват, а лукът гние. Но зеленчуците, както и други хранителни продукти, изискват подходящи условия за съхранение. Как да ги осигурим в малка кухня?
Ако харесваме кухнята си, е логично, че бихме искали да прекарваме повече време в нея, приготвяйки вкусни ястия, коит...
14/01/2016Най-лесният изход е да оборудвате няколко кухненски чекмеджета специално за съхранение на зеленчуци. Изберете кошници или контейнери според размера на мебелите (вече има голямо разнообразие от тях в магазините за домакински съдове и съдове). Алтернативен вариант биха били плетени кошници, изработени от ракита, в тях зеленчуците и плодовете запазват своята свежест, красив външен вид и добър вкус по-дълго.
Ако се съхраняват правилно, картофите издържат от 2 седмици до 2-3 месеца (в никакъв случай не трябва да се съхраняват в хладилник), морковите издържат 3 седмици, а лукът може да се съхранява по този начин до 3-4 седмици.
Не забравяйте, че мястото, където се съхраняват зеленчуците, трябва да е добре проветриво и да се намира далеч от печката, фурната и радиаторите. Идеално - в килер или вграден кухненски шкаф.
Съхранение на насипни продукти
Кутиите и торбите със зърнени храни често са виновниците за бъркотията в кухненските шкафове. Първо, те заемат много място и второ, те просто претрупват пространството. За да коригирате ситуацията, изсипете зърнените култури, брашното и захарта в стъклени буркани или пластмасови кутии.
Прибори за хранене
Съхраняването на лъжици и вилици на една купчина не е добра идея! Отделете всички прибори (за ножовете е по-добре да измислите друго място за съхранение, а не до други предмети, за да не станат тъпи и ръждясват). Системите за съхранение с отделения са подходяща опция. Препоръчително е дъното им да се покрие с пергаментова хартия или мека кърпа, която ще абсорбира излишната влага. По-добре е да поставите лъжици и вилици, които вече са сухи и избърсани с кърпа в чекмедже, тъй като изсъхналите капки вода върху съдовете няма да изглеждат много привлекателни.
Тенджери, тигани, тенджери
Ако имате опция, може да закачите на куки. В случй, че нямате възможност, подредете в шкафове, но помислете кое колко често ползвате, за да е удобно изваждането.
Ред в малките неща
Редът идва от малките неща, не ги изпускайте от поглед. Подредете купите една в друга, определете място за пластмасови кутии (и техните капаци!). Съхранявайте консумативите за сладкарски изделия на едно място, отделете отделен шкаф или рафт за тях. Плетена кутия е идеална за съхранение на съдове за печене. След като определите място за всеки артикул, редът ще пусне корени във вашата кухня.