Най-необичайните неща, които може да държите в хладилника

Най-необичайните неща, които може да държите в хладилника
Източник: unsplash.com

Хладилникът е основен уред в домакинството и е напълно нормално да го използваме за съхранение на храни и напитки. Но освен стандартните продукти като мляко, месо и зеленчуци, има много необичайни неща, които могат да бъдат държани в него. Някои от тях могат да удължат срока на годност, да запазят свежестта или да подобрят функционалността си.

Тези продукти не са за хладилника

Някои храни няма никаква нужда да бъдат съхранявани в хладилник. Вижте кои продукти страдат от студената среда: &nbs...

22/11/2015

Ето някои от най-необичайните неща, които може да държите в хладилника си.

1. Грим и козметика

Някои козметични продукти, като кремове за очи, серуми и маски за лице, могат да бъдат по-ефективни, когато се съхраняват в хладилника. Студената температура може да помогне за намаляване на подпухналостта и за освежаване на кожата.

Как да си направите сами ретро хладилник

Ретро хладилниците стават все по-модерни и популярни в последно време. За съжаление обаче те са и доста скъпи и не вс...

10/05/2016

2. Свещи

Съхранението на свещите в хладилника преди да ги запалите може да удължи времето на горене и да предотврати капенето на восък. Просто ги оставете за няколко часа преди употреба.

3. Чорапогащи

Чорапогащите могат да бъдат по-здрави и устойчиви на скъсване, ако ги съхранявате в хладилника. Студената температура укрепва влакната и намалява вероятността от образуване на дупки.

4. Батерии

Ако живеете в топъл климат, съхранението на батериите в хладилника може да удължи техния живот. Студената температура забавя процеса на саморазряд, особено при алкалните и литиевите батерии.

5. Семена

Съхранението на семената в хладилника може да удължи техния срок на годност и да ги поддържа свежи до времето за сеитба. Студената температура и ниската влажност предотвратяват покълването и запазват жизнеността на семената.

6. Лак за нокти

Лаковете за нокти могат да се сгъстят и да станат трудни за нанасяне с времето. Съхранението им в хладилника забавя този процес и запазва текстурата им по-дълго време.

7. Филмови ленти

Въпреки че дигиталната фотография е доминираща днес, филмовите ленти все още се използват от някои ентусиасти. Съхранението на филма в хладилника предотвратява избледняването и запазва качеството на изображението.

8. Лепило

Съхранението на лепилото в хладилника може да удължи неговия срок на годност и да го предпази от втвърдяване. Това е особено полезно за лепила, които се използват рядко.

9. Сапун

Някои сапуни, особено ръчно изработени, могат да се съхраняват в хладилника, за да се предотврати омекването им и да се удължи техния живот.

10. Фотографски хартии

Подобно на филмовите ленти, фотографските хартии също се влияят от температурата и влажността. Съхранението им в хладилника може да запази качеството им за по-дълго време.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...