9 начина да направите кухнята си луксозна без ремонт

9 начина да направите кухнята си луксозна без ремонт
Източник: pixabay.com

Понякога е достатъчно да добавите само няколко детайла към интериора на кухнята, за да я преобразите моментално. Осветление, килими, стилен плот, отворени рафтове вместо празни фасади - и това не е целият списък. Показваме ви как да модернизирате кухнята си с помощта на евтини елементи, така че да изглежда луксозно.

10 неща, които да изхвърлите от кухнята

Имате ли излишни неща в модерната си, може би дизайнерска кухня? Вижте какво трябва да изхвърлите от кухнята следващ...

04/01/2016

Идея 1: Отворени рафтове вместо затворени шкафове

Кухните често изглеждат неудобни, защото изглеждат малки и тъмни. Лесно е да коригирате ситуацията - просто заменете един или повече шкафове с отворени рафтове. Това е чудесен начин да разтоварите пространството, да го направите по-лек, по-лек и по-ефирен. Не искате да се отървете от шкафове, жертвайки удобни системи за съхранение? След това използвайте плаващи рафтове като акцент.

Няколко практични идеи за кухнята ви

Ако сте начинаещ готвач и ви предстои да изберете дизайн за кухнята си, ще трябва да подходите към задачата внимателн...

26/05/2016

Идея 2: Нов цвят на фасадите

Уви, новите мебели най-вероятно ще струват доста. Но не е нужно да обновявате изцяло шкафовете си. Ако те са в добро състояние и искате просто да промените малко външния им вид, тогава обикновената боя ще дойде на помощ. В някои случаи това работи дори по-добре от пълната подмяна на шкафовете, например ако са направени от истинско дърво.

Цветът на корпуса може да бъде всеки - изберете този, който ви харесва. Единственото нещо, което трябва да вземете предвид, е комбинацията му с останалата част от декора. Опитните дизайнери препоръчват да изберете богати цветове, които могат да бъдат намерени в природата, като пясък или горско зелено. Ако плотовете и стените в кухнята са в неутрален нюанс, изберете боя за фасадите в контрастен тъмен цвят, така че да се открояват на общия фон.

Идея 3: Подмяна на фитинги

На етапа на боядисване можете веднага да закупите нови фитинги - те ще се възползват от надграждането на шкафовете. Повечето дизайнери препоръчват да се даде предпочитание на същите дръжки, но има и такива експерти, които накланят везните към еклектиката. Ако и вие смятате, че комплектът трябва да има извивка, изберете няколко контрастни дръжки – това ще придаде индивидуален вид на кухнята. Най-лесният вариант, ако не искате да поемате рискове, е да инсталирате дръжки от един и същи цвят, но с различна форма. Например, на горните шкафове има черни „копчета“, а на долните – „черупки“.

Идея 4: Килими за комфорт

Има стереотип, че килимите в кухнята са загуба на пари. Казват, че събират само прах, капки мазнини, вода и други замърсители. Въпреки това, ако погледнете интериора, който дизайнерите са допълнили с килими, можем спокойно да кажем, че изглеждат повече от подходящи в обстановката. Текстилът придава характер, обединява всички детайли на интериора, придавайки му цялост и приемственост. Основното нещо е да изберете продукти с правилния цвят. Килимът трябва да има нюанси, които присъстват в останалата част от кухнята, за да създадете хармоничен вид. Не се страхувайте да добавяте цветове, шарки и текстури – дизайнът на вашата стая ще се възползва от това.

Идея 5: Стилен плот

Ако не искате да пребоядисвате фасадите, смяната на плотовете е друг полезен трик за създаване на луксозна кухня. На пръв поглед може да изглежда, че новата работна повърхност ще бъде скъпа, но всъщност всичко ще зависи от избрания от вас материал. Например, плот от естествен камък, разбира се, ще струва доста пари, но съвременните имитации на естествени материали не изглеждат по-зле. Затова не се колебайте да дадете предпочитание на изкуствен мрамор или MDF повърхност с вид на дърво.

Идея 6: Модерни домакински уреди

Време ли е да актуализирате кафе машината, чайника или тостера, които винаги са на видно място? Тогава обърнете внимание не само на функционалността и практичността на устройството, но и на външния му вид. Сега на мода е ретро дизайнът, както и дискретните тъмни и светли модели, които изглеждат минималистично, но все пак привличат вниманието. Това е моментът, в който технологията, освен основната си задача, изпълнява и декоративна.

Идея 7: Обновено осветление

Никога няма да можете да организирате ефективно работното си пространство в кухнята, ако не помислите за осветлението. Но това не са всичките му полезни свойства. Дизайнерите използват лампи за зониране, поставяне на акценти и интериорна декорация, като не се уморяват да повтарят, че доброто осветление ще подобри всеки интериор, докато лошото осветление ще унищожи дори най-скъпия и обмислен.

Погледнете внимателно вашата кухня и помислете кои лампи ще изглеждат особено хармонично в нея. Плафониери, аплици, прожектори, LED ленти и дори подови лампи – изберете онези продукти, които се вписват перфектно в естетиката на вашата кухня. Ще се изненадате колко много ще се трансформира стаята благодарение на актуализираното осветление!

Идея 8: Добре поддържана зона за миене

Една от най-забележимите зони е мивката. Неочаквано, нали? Това обаче е, на което гостите най-често обръщат внимание. Ето защо, ако искате да добавите жар към интериора, инсталирайте стилен кран, добавете интересен дозатор за сапун и окачете красиви кърпи. Понякога дори тези прости действия ще бъдат достатъчни, за да изглежда стаята различна.

Ако бюджетът ви позволява, можете да отидете още по-далеч и да смените самата мивка. Елегантният модел от неръждаема стомана ще се впише в почти всеки интериор. Изделия от камък, гранит и т.н. също изглеждат добре. Изберете мивката, която най-добре се вписва в декора на стаята.

Идея 9: Неочаквани детайли

Какво ще кажете за визуално увеличаване на пространството и запълване със светлина с помощта на огледала? Или добавете малък мек диван към интериора, за да можете да приемате повече гости в кухнята? Или може би запълнете празен ъгъл с уютен фотьойл, където да седнете с любимата си книга в ръце вечер? Не се страхувайте да експериментирате - така се изгражда индивидуалността на един интериор.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...