Най-големите грешки при обзавеждането на кухнята

И няколко съвета, които да следвате   

25524

Не правете стаята скучна

Най-хубавите кухни имат лично излъчване, което ги прави уютни и привлекателни. И не говорим само за шкафовете или плота, а за цялостнaта атмосфера на стаята. Цвят, различни форми или някое произведение могат да помогнат за това.

Пуснете шкафовете до тавана

Ако оставите разстояние между шкафовете и тавана, се натрупва прах и обикновено го превръщаме в място за събиране на ненужни вещи. Ако заложите на шкафове плътно до тавана, освен, че ще имате повече място в тях, ще създадете илюзия за по – висока стая.

Имайте спирачки и не я претрупвайте

Когато обзавеждате кухнята следвайте един стил и дизайн. Ако харесвате например рустик и винтидж, не слагайте елементи и от двата, за да не създадете илюзия за хаос и неподреденост. Бъдете умерени и заложете на изчистени линии и форми.

Внимавайте с разположението на уредите

Уредите от неръждаема стомана са прекрасно допълнение към всяка кухня, но не ги пръскайте из цялата стая.  Разположени в различни части на стаята, те могат да създадат илюзия за хаос. Затова дизайнерите съветват да сте внимателни с позиционирането им. Ако кухнята е достатъчно голяма, помислете за шкаф, в който да ги вградите.

Направете малката кухня функционална

Не винаги голямото е доброто решение. Ако имате малка стая, помислете за подвижни мебели, когато е възможно.  Като например кухненски остров на колела, който лесно ще преместите когато не ви трябва и може да го превърнете в помощна масичка.

Оставете място за дишане

Не е нужно всички стени да бъдат запълненис шкафове. Мислете за баланса в стаята, старайте се да не претрупвате стените, а играйте с различните опции – открити рафтове, шкафове със стъклени или непрозрачни вратички.

Инвестирайте в качествени мебели

Когато търсите мебелите за кухнята, не избирайте най-евтиното, колкото и добре да изглежда. Имайте предвид, че всеки ден по много пъти ще отваряте и затваряте вратичките, те са подложени на изпарения от готвенето, затова инвестирайте в качествени панти, дръжки и дървен материал.

 

 

Сподели: