Хитри идеи за организация в кухнята

Веднъж завинаги!  

7942

Бенджамин Франклин отлично го е казал: "С всяка минута, прекарана в организация, печелите един час."

Ако кухните са сърцето на дома, местата за съхранение са в основата на организираната кухня. Ето защо от House&Home дават 30 идеи за организация, които ще ви помогнат да превърнете вашата кухня в подредената и перфектно чиста стая, за която винаги сте мечтали.

Добавете вградени стелажи или шкафове над печката, за да държите там най-често използваните от вас подправки и продукти.

Готварските книги и списания са важни, но съхранението им може да заеме много място. Идея е да ги подредите на тесен рафт, закачен  на кухненския гръб. Така ще ви бъдат винаги под ръка.

Всяко пространство може да бъде място за съхранение. Инсталирайте кукички в отворените стелажи, за да закачате на тях чаши или подправки.

Мислете отвъд рафтовете и шкафовете и инсталирайте метална пръчка от стена до стена, за да закачите саксии с подправки, тигани и прибори, които използвате редовно.

Празната стена също влиза в действие, закачете дъски за рязане, например.

Малката метална кошница може да се превърне в незаменим помощник в готвенето.

Освободете място на плота като инсталирате магнитна лента за ножове.

Освен, че предлага допълнително пространство, кухненските острови могат да имат и извънгабаритни чекмеджета (идеални за съхранение на тенджери и тигани), за организиране на кофи за събиране на отпадъци и рециклиране.

Или пък да инсталирате малки чекмеджета, в които да държите вилици, лъжици и ножове.

Превърнете едната страна на кухненския остров в място с открити рафтове, на които да държите книги и списания.

Възползвайте се от мястото до тавана и сложете високи шкафове, в тях може да съхранявате рядко използвани съдове, уреди, сервизи…

Възползвайте се от всяко пространство, дори и най-тясното. Като в тази кухня, в която бутилките вино са подредени в ниша.

 

Сподели: