Малки кухни – трапезарии (част 2)

Практични съвети за всеки  

3773

 Имате малка кухня, с малко място за трапезария? Не се отчайвате. Дори и тя може да бъде стилна и луксозна, ако приложите няколко дизайнерски трика.

25 идеи за трапезарииВижте идеите и създайте стая, в която ще се храните с удоволствие

Вече ви показвахме няколко идеи за обзавеждането на малката кухня – трапезария. Ето ще няколко.

1. Кръгла маса

Идеи за малката трапезарияИдеи как да използвате ефективно всеки сантиметър от стаята  

Кръглата маса за хранене заема по-малко място от квадратната и е идеалният избор за малка кухня-трапезария.

 

2. Светли кухненски шкафове

Изберете комбинация със светли стени, които визуално "олекотяват" пространството и позволяват на големите масивни шкафове да се разтварят в пространството. За контраст можете да добавите тъмни детайли, цветове или графични акценти към интериора - това ще придаде динамика и жизненост.

 

3. Бар плот вместо маса

В малки комбинирани пространства бар плот с бар столове може да служи като маса. Той също ще зонира пространството и визуално ще отдели трапезарията от хола и зоната за отдих.

 

4. Количка на колела

Компактната количка на колела е практичен кухненски аксесоар за малки пространства. На рафтовете му е удобно да съхранявате храна и вещи, които винаги са необходими под ръка.

 

5. Лъскави материали и детайли

Лъскавият метал, огледалото и стъклото отразяват добре светлината и визуално правят малката кухня-трапезария да изглежда по-голяма, отколкото е в действителност.

 

6. Поддръжка

Колкото по-малка е стаята, толкова повече бъркотия е голяма в нея. Понякога разпръснатите вещи и съдове в мивката могат веднага да развалят целия ефект от дизайна. Ето защо, ако искате тя да изглежда стилно, поддържайте я чиста и подредена.

 

 

Трапезни маси, които ще поискате да иматеКрасиви допълнения към всяка кухня
Сподели: