Малка кухня-трапезария (част 1)

Малка площ не е причина да нямате стилен интериор  

5050

Разбира се, размерът има значение, но дори малка кухня-трапезария може да изглежда като милион долара, ако положите малко усилия за това. Правилата са прости: използвайте максимално всички свободни повърхности, мислете нестандартно и не се колебайте да експериментирате с цветове, да използвате доказани техники, за да увеличите визуално пространството.

В трапезариите на звездитеКъде хапват Брук Шийлдс, Валентино, Стинг и Уил Смит

1. Чекмеджетата и шкафовете не са ли достатъчни?

Това е един от най-честите въпроси от клиенти, с които професионалните декоратори се сблъскват, когато декорират малка кухня-трапезария. Верният отговор е не, не е достатъчно. В малка стая въпросът за максималното използване на всеки свободен сантиметър полезна площ е особено актуален. Ето защо, освен окачени шкафове, си струва да сложите на стените релси, куки и магнитни държачи за кухненски аксесоари, на които да окачите всичко - от тигани и дъски за рязане до кухненски ножове. И не забравяйте за перваза на прозореца! Можете да поставите електрическа кана, малки домакински уреди, стойка с ножове върху нея или дори да преместите мивка там .

Идеи за осветлението в трапезариятаПоставете акцент на масата с тези осветителни тела  

 

2. Свежи цветове

В малка кухня-трапезария трябва да бъдете особено внимателни при избора на боя за стените. За да направите пространството визуално да изглежда по-голямо, препоръчително е да използвате светли, свежи цветове, които създават усещане за въздух в стаята и носят комфорт. Съвременните производители на бои имат много приятни нюанси, които могат да послужат като алтернатива на традиционното бяло за малки апартаменти .

 

3. Ниши и отворени рафтове

Разгледайте внимателно кухнята си и намерете потенциал и в най-неудобните кътчета.

4. Снимки и предмети на изкуството

Кой каза, че малка кухня-трапезария трябва да е скучна? Красивите фотографии, картини или плакати ще помогнат да придадете на пространството индивидуалност, да го направите ярко и запомнящо се. А в такъв интериор, гостите дори няма да обърнат внимание на малкия размер на самата стая!

5. Растения

Зелените растения и стайните цветя могат да оживят всеки интериор и да отклонят вниманието от неговата площ. Ако мястото на перваза на прозореца е ценно за вас, използвайте висящ модел.

 

6. Поглед нагоре

Ако мебелите и уредите не достигат до тавана, пространството над тях е чудесно за съхранение. Най-доброто решение е да закупите красиви еднакви контейнери, кошници или кутии и да приберете кухненските аксесоари, които не се използват толкова често.

 

Идеи за рафт в трапезариятаИзложете вещите и аксесоарите по артистичен начин
Сподели: