Всички организирани хора правят това в кухните си

А вие?  

6000

Всички ние искаме кухня с всякакви принадлежности, кухненски остров и достатъчно голям плот, който са побере всички уреди. Действителността  обаче е доста по-различна. Особено за тези които живеят в големия град, но в малко жилище. И там предизвикателството е едно – малка кухня, ограничено място за съхранение и малко пространство за работа. Но вместо да се самосъжаляваме и да недоволстваме от това, което така или иначе не може да променим, защо да не опитаме да се организираме. Има няколко лесни трика, с които ще увеличите пространството и възможностите на кухнята.

Използвайте метална релса за стената


Всички имаме чекмедже или съдове, пълни с всякакви прибори и принадлежности. Ако нямате достатъчно място обаче, защо не помислите как да използвате вертикалното пространство и да сложите метална тръба, на която да закачите най-често използваните прибори.

Подвижна количка


Понякога, колкото и място да имаме, е хубаво да разполагаме с остров. Ако не може да си позволите такъв, заложете на малка подвижна количка, на която ще може да държите най-необходимите неща, а горният плот може да използвате като място за съхранение.

Контейнери/ буркани за съхранение


Някои продукти просто трябва да бъдат под ръка. Затова е хубаво да имате буркани, в които да ги държите. Изберете еднакви по вид за повече естетика в кухнята.

Използвайте вертикалното пространство


Ако имате високи тавани, направете кухненските шкафове до горе. Това ще ви осигури много допълнително пространство. Ако все пак вече имате готова кухня, но мястото над шкафовете е празно, помислете за настройка или за красиви кутии в тон с обзавеждането.

Табличка 


Всеки, който готви знае колко важно е най-необходимите неща да са под ръка. При положение, че сме с ограничено пространство обаче, тогава защо не помислите за малка табличка, на която да подредите подправките и която лесно ще може да местите.

Направете приборите част от декора


Ако имате красиви дървени дъски за сирене, мраморно или чугунено хаванче, дървени лъжици, защо да ги прибирате? Покажете ги и нека те да се превърнат в част от декорацията.

Бъдете креативни за мястото на стъклените чаши


Няма къде да държите стъклените чаши? А какво ще кажете за релса, на която да ги закачите и тя да се превърне в част от обзавеждането? Така ще бъдат под ръка и няма да се страхувате, че може да бъдат счупени в някои претъпкан шкаф.

 

Сподели: