Малка кухня-трапезария: практични съвети

Малка кухня-трапезария: практични съвети

Разбира се, размерът има значение, но дори малка кухня-трапезария може да изглежда като скъпа и луксозна стая, ако се замислите и положите малко усилия за това. Правилата са прости: използвайте максимално всички свободни повърхности, мислете нестандартно, не се колебайте да експериментирате с цветове и да използвате доказани техники, за да увеличите визуално пространството.

1. Чекмеджетата и шкафовете не са ли достатъчни?

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Това е един от най-честите въпроси от клиенти, с които професионалните декоратори се сблъскват, когато декорират малка кухня-трапезария. Верният отговор е не, не е достатъчно. В малка стая въпросът за максималното използване на всеки свободен сантиметър полезна площ е особено актуален. Ето защо, в допълнение към стенните шкафове, си струва да сложите на стените релси, куки и магнитни държачи за кухненски аксесоари, на които можете да окачите всичко. И не забравяйте за перваза на прозореца!

2. Свежи цветове

В малка кухня-трапезария трябва да бъдете особено внимателни с избора на боя за стените. За да направите пространството визуално да изглежда по-голямо, препоръчително е да използвате светли, свежи цветове, които създават усещане за въздух в стаята и носят уют. Съвременните производители на бои имат много приятни нюанси, които могат да служат като алтернатива на традиционното бяло за малки апартаменти.

3. Ниши и отворени рафтове

Разгледайте внимателно кухнята си: могат да се използват дори най-неудобните кътчета. Например, изградете рафтове в малка ниша или ги поставете в ъгъл зад отоплителна тръба.

4. Снимки и предмети на изкуството

Кой каза, че малка кухня-трапезария трябва да е скучна? Красивите фотографии, картини или плакати ще помогнат да придадете на пространството индивидуалност, да го направите светло и запомнящо се. Попадайки в такъв нестандартен интериор, вашите гости дори няма да обърнат внимание на малкия размер на самата стая!

 

5. Растения

Зелените и стайните цветя също могат да оживят всеки интериор и да отклонят вниманието от неговата площ. Ако мястото на перваза на прозореца е ценно за вас, препоръчваме да използвате висящи саксии .

 

6. Горно ниво

Ако мебелите и уредите не достигат до тавана, пространството над тях е чудесно за съхранение. Най-доброто решение е да закупите красиви еднакви буркани, кошници или кутии и да приберете кухненските принадлежности, които не се използват толкова често.

7. Кръгла маса

Кръглата маса за хранене заема по-малко място от квадратната маса за хранене и е идеалният избор за малка кухня-трапезария.

8. Светли кухненски фронтове

Светли кухненски фронтове в комбинация със светли стени визуално "олекотяват" пространството и позволяват масивни шкафове буквално да се разтварят в пространството. За контраст можете да добавите тъмни детайли, цветове или графични акценти към интериора - това ще му придаде динамика и жизненост.

 

9. Бар плот вместо маса

В малки комбинирани пространства бар плот с бар столове може да служи като маса . Тя също ще зонира пространството и визуално ще отдели трапезарията от хола и зоната за отдих.

10. Лъскави материали и детайли

Лъскавият метал , огледалото и стъклото отразяват добре светлината и визуално правят кухнята-трапезарията ви да изглежда по-голяма, отколкото е в действителност.

 

За повече идеи ни последвай в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...