Кухненски трендове от Pinterest, които не са толкова добри

Не винаги масово харесваното е най - доброто

717

Дори да изглеждат привлекателни, има някои кухненски тенденции, които всъщност не са толкова добри, колкото изглеждат. Ако предстои да правите ремонт на стаята, не се залъгвайте по популярността им и по – добре ги избягвайте.

Отворени рафтовете

Те може да се приемат като алтернатива на обикновените шкафове, но изискват да имате много добра организация. Освен това ще трябва редовно да забърсвате праха и да миете съдовете, което ги прави не толкова практични.

Метро плочки

Многото фуги правят този тип плочки доста трудни за почистване. Дори да са красиви, не са много лесно за поддръжка и ще трябва да отделяте доста време, за да се радвате на блестящ и безупречен вид. По – добре изберете големи плочки, които са не по – малко естетични.

Ретро мивка

Мивката в ретро или селски стил е модерна сега, но помислете добре преди да сложите такава. От слагането й до използването, тези мивки могат да се окажат трудни за поддръжка и да паснат трудно с плота или шкафовете.   

Двойно високи шкафове

Двойните шкафове дават допълнително съхранение, но на каква цена? Височината им ги прави изключително неудобни. Бъдете готови да вадите стълба всеки път, когато искате да достигнете до нещо.

Голямо осветително тяло над острова

Няколко подобни лампи могат да направят стаята да изглежда евтина и претъпкана вместо това, за което най-вероятно ще искате – елегантна. Изберете по – малки, но интересни модели.

Ярки уреди

Този жълт хладилник със сигурност изглежда супер в сивата кухня, но докога ще ви харесва? Тези уреди са скъпи и покупката им може да бъде малко рискова. И ако решите да смените кухнята, трябва да се съобразите.

Закачалка за тигани

Като се има предвид, че повечето кухни имат чекмеджета или шкафове са достатъчно големи, за да се поберат обемисти предмети като тенджери и тигани, поставката за съдове е неудобство. В началото може да се радвате на "индустриалния стил", но предвид цялостното чистене, което ще трябва да правите, вероятно ще съжалявате, че добавяте този елегантен елемент в кухнята си.

Индустриална кухня

Всичко на показ - хладилник, фурна и съдомиялна машина - може да изглежда шикозно на теория, но може да създаде усещане за ресторантско излъчване. Ако харесвате този стил, заложете на няколко индустриални елемента.

За още идеи - следвайте ни в Instagram

 

Сподели: