Полезни съвети, с които ще спрете изхвърляте храна

Полезни съвети, с които ще спрете изхвърляте храна
Източник: unsplash.com

Хиляди семейства днес изхвърлят храна, защото я съхраняват неправилно. След като вече ви показахме няколко трика, сега даваме полезни съвети за това, как да запазите вашите продукти възможно най-дълго и да се наслаждавате на свежестта им. 

Идеи за съхранение в кухнята (част 1)

Свободностоящи етажерки Етажерките не са само за книги и списания. Сложете една такава близо до кухнята и ще може ...

30/04/2016

▶︎ Съвети за поддържане на пресни месо, риба и яйца

22. Прясна риба

7 прости трика при приготвяне на храна

Прекарвате прекалено дълго време в кухнята? Не сте единствените. Оказва се, че човек средно прекарва в кухнята 13 цел...

05/03/2020

Рибата трябва да се съхранява в торбичка върху купа с лед във вашия хладилник.

23. Яйца

Съхранявайте яйцата в оригиналната им картонена кутия. Ако не можете да прецените дали яйцата са все още пресни, поставете едно в чаша вода. Пресните яйца трябва да потънат, докато старите обикновено плуват.

 

24. Месо и домашни птици

Месото и птиците трябва да се съхраняват в оригиналната им опаковка, ако ще ги ядете през следващите ден или два. Ако не, увийте ги във фолио или сложете в торбичка, след което го съхранявайте във фризера.

▶︎ Съвети за поддържане на насипни и пакетирани храни

25. Брашно

Замразяването на брашно за 48 часа със сигурност ще убие всички насекоми, които може да има. След това го прехвърлете в плътно затворен съд. Съхранявайте на хладно и тъмно място.

26. Кафе на зърна

Купете кафе на цели зърна и смелете колкото е необходимо, за да се насладите най-добрия вкус. Съхранявайте кафето на зърна в херметически затворен и непрозрачен съд, за да го запазите свежо, и ги използвайте в рамките на 3-4 дни.

27. Сухи съставки

За да запазите най-дълго, съхранявайте в стъклени буркани, които са затворени на сухо и тъмно място.

 

28. Хляб

Съхраняването на хляб в хладилника всъщност може да доведе до образуване на плесен, защото е много влажна среда. Дръжте хляба на плота си в плътно затворен плик или контейнер.

▶︎ Съвети за млечни продукти и сирене

29. Сирена

Преди да съхранявате сиренето в хладилника, увийте го плътно във восъчна. След като нарежете сиренето, можете да намажете отрязаната част с масло, за да го запазите свежо. За да замразите настъргано сирене за по-късна употреба, просто го настържете, сложете малко царевично нишесте и го съхранявайте в плик за фризер.

30. Мляко

Съхранявайте млякото в основната част на хладилника, а не във вратата. Рафтовете на вратата обикновено са по-топли от останалата част на хладилника и вашето мляко ще остане прясно по-дълго, ако го държите на студено!

30. Извара и заквасена сметана

За да запазите изварата или заквасената сметана свежи, съхранявайте ги обърнати в хладилника си! Обръщането създава вакуум вътре в контейнера, който ще помогне да се намали вероятността от мухъл или бактерии да се развиват на повърхността.

 

31. Масло

За да запазите маслото свежо в хладилника, съхранявайте го в оригиналната му опаковка. За да го замразите за по-късна употреба, приберете във фризер и го съхранявайте до 6 месеца.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...