Как да обзаведем кухня в студио апартамент

Създайте интегриран интериор

569

Общите помещения кухня с хол, всекидневна - спалня стават все по - популярни и да чудесно решение за по- малки жилища. Но колкото стилно и модерно да е този тип обзавеждане, проблемът е, че почти всичко е на показ, а липсата на стени не позволява да отделите някое помещение. Така например кухнята и хола може да изглеждат практично, но и да бъдат неудобство от гледна точка на миризмата и видимостта на електроуреди, аксесоари и т.н.

Да въведем ред в шкафовете в кухнятаБезпорядъкът в чекмеджета в кухнята значително забавя и усложнява готвенето

Все пак студиото изисква компромис и внимание към зонирането. Ако всичко е направено правилно, със сигурност общото помещение ще бъде много удобно и и функционално.

Ето няколко съвета за планиране на кухнята в студио апартамента и как да постигнете изключителен ефект и визия.

Пълна промяна на кухнята с малко париНякои от тези промени могат да се направят на изключително ниска цена, като същевременно осигуряват максимални резултати

Абсорбатор

Основният недостатък на кухнята в студио апартамент е миризмата при готвене. Единственият начин да се справите с нея е мощният абсорбатор. За щастие днес може да се намерят модерни и красиви модели, които могат да бъдат дори акцент. 

 

Вградени уреди 

За да бъде помещението максимално изчистено и подредено, изберете вградени уреди, които няма да нарушават визуално и шумово комфорта в стаята.

 

Единен стил

Студио апартаментът е мястото, където стилът на кухнята ще диктува възприятието за целия апартамент. Модерните кухни изглеждат неутрални и ненатрапчиви, кореспондират с цветовите решения на дневната и трапезарията. Разбира се, кухнята не е длъжна да се разтвори напълно в интериора, но нищо в нея не трябва да бъде досадно, да се откроява от общия декор и да му се противопоставя.

Добавете мебели, които "отварят" пространството

Предимството на едно студио е неговата отвореност. Затова и най-лошото, което можете да направите тук, е да блокирате и затрупате пространството. Едно от решенията е да заложите на открити или остъклени кухненски шкафове, да играете с цветовете, да заложите на модули. 

Пространство за съхранение

Нищо не превръща дизайна на отвореното пространство в хаос както разхвърляните вещи. Помислете за ефективно съхранение - има много възможности – ъглови рафтове, отворени стелажи, вътрешни стелажи, градени системи за съхранение.

Идеи къде да разположим малката кухняРешения за всяко жилище
Сподели: