Как да обновите кухнята, използвайки тенденциите на 2017 година

Вижте как да направите кухнята най-шик помещението в дома   

2424

Планирате ли ремонт на кухнята? Търсите ли идеи и вдъхновяващи предложения за тази стая, която е не само място за готвене, но и за събирания с приятели, за спокойни вечери със семейството или просто вашето кътче, на което да се насладите на приготвянето на любимите ястия?

Дизайнерите предлагат все по – интересни предложения и решения за трансформацията на това пространство - от място за работа в такова за наслада и удоволствие, в помещение, в което да се чувствате също толкова спокойно, колкото и в дневната, спалнята и банята.

Ето няколко предложения за това, как може да промените кухнята, използвайки последните тенденции в обзавеждането. 

Модерни материали

Шперплатът прави завръщане. Той е евтин и функционален материал, с който може да облицовате и да постигнете перфектно покритие.

Почти невидимо

Съвременните тенденции в дизайна предполагат плътни шкафове, с които почти всичко остава скрито от погледите. Изберете материали и цветове, които се допълват, помислете за контрастиращо осветление за ефектен завършек.

Пастелни цветове

Бледо розовият цвят изживява своя бум и намира място дори и в кухнята. Използвайте го на вратите на шкафовете, стените и в аксесоарите. Деликатният мек цвят е в контраст с блестящите хромирани кранове и високотехнологичните уреди за една модерна и запомняща се схема.

Екологично

Ако имате възможност, инвестирайте в шкафове, произведени от екологични материали, със сертифицирана дървесина, сложете безвредни кранове и аксесоари, които могат да бъдат рециклирани след употреба. Не се колебайте да купите уреди с висок клас енергийна ефективност, защото въпреки по – високата цена, те се изплащат с времето.

Индустриален стил

Бетонен под, тухлени стени, тръби, мебели от рециклирано дърво, метални орнаменти и рамки, открити крушки за осветление. Това е индустриалният стил. И повярвайте….кухнята, обзаведена така изглежда зашеметяващо.

Каменна основа

Камъкът е вечният материал, а съчетанието на камък, гранит, кварц или мрамор ще превърне всяка кухня в луксозно убежище и ще създаде неповторимо излъчване. Тъмният гранит изглежда невероятно в комбинация с дъб, например. Ако търсите светли тонове, заложете на сив мрамор с матови бели шкафове.

Цветен контраст

Съчетаването на два или повече цвята в кухнята и трапезарията е чудесен начин да зонирате помещението. Най-новите тенденции налагат да използвате смели контрастни нюанси, но все пак бъдете умерено. Изберете под в неутрален цвят за повече хармония. 

Сподели: