Големи идеи за малката кухня

Защото и най – малкото място може да бъде функционално и комфортно  

6541

Практична, комфортна и удобна. Такава трябва да е всяка кухня, дори и най-малката. А тя, както знаете, съвсем не е лесна за обзавеждане. Ако следвате обаче няколко прости правила, лесно ще успеете да я превърнете в мястото, в което ще влизате с удоволствие.

Малките подвижни колички за изключително практични и често се използват не само в кухнята, но и в банята или хола. За да поддържате плота чист и без излишни вещи, и за да си осигурите допълнително място за най-често използваните съдове, тази количка е перфектно решение.

Огледайте се и помислете къде може да инсталирате открити рафтове или кукички. Така ще освободите място на плота.

Магнитната стойка за ножове на стената е изключително полезна и освен, че ще осигури допълнително място в чекмеджето, ще предпазите ножовете от изтъпяване.

Ако кухнята позволява, съхранявайте тиганите, окачени над мивката или острова. Ще останете учудени колко място се пести така.

В случай, че кухнята е широка, сложете остров с дълбоки чекмеджета или открити рафтове. Така си подсигурявате допълнителен плот, който може да се използва и като място за хранене, както и няколко шкафа в повече.

За да бъде кухнята ви перфектно организирана, функционална и подредена, използвайте прозрачни кутии и буркани, които да подредите на открити рафтове.

Смесителите за кухня с гъвкав кран са перфектни за малката кухня.

Ако сте сами или сте само двама души, не е задължително да купувате голяма фурна или съдомиялна. Има и малки модели, които са функционални и гъвкави, те са перфектни за малкото пространство. 

 

Сподели: