Идеи за съхранение в кухнята

Страхотни решения за организирано пространство  

370

Местата за съхранение в една кухня са също толкова важен елемент, колкото и изборът на уредите. Кухнята е обикновено „център на дома“ и е мястото, където естествено прекарваме доста време. Което е причина и тук да оставяме доста от нашите вещи - книги, ключове за колата, неплатени сметки, шалове, чанти…Изключваме всички онези неща, които така или иначе са част от интериора й. Eто защо поддържането на стаята подредена и организирана може да се окаже предизвикателство.

15 идеи как сами да направим аксесоари за съхранениеАко и вашият дом тъне в бъркотия, тази статия е за вас. Предлагаме ви 15 предложения за направа на аксесоари, с които лесно ще да въведете ред  

Чистата и добре подредена кухня ще спести време и стрес, а и освен това значително ще улесни работата в нея.

Днес ви предлагаме няколко нови идеи за нейната подредба и места за съхранение, които могат да бъдат добра основа при планирането й.

20 идейни предложения за съхранениеKлючът към по-компактното и лесно съхранение се крие в някои  прости решене, които може да си направим и сами.

1. Сложете старинен шкаф като място за самостоятелно съхранение в кухнята

 

Модерната кухня ще бъде зашеметяваща, ако сложите в нея старинен шкаф/ бюфет. Той ще добави неповторим винтидж чар и ще осигури площ за вещите.

2. Добавете допълнително място на кухненския остров

Ако имате достатъчно място и възможност да сложите кухненски остров, задължително го проектирайте така, че да предлага и допълнително място за съхранение. Така реално не само няма нужда от шкаф, който да заема допълнително площ, но и ще имате повече удобство.

3. Съхранение в индустриален стил

Индустриалният стил е предпочитан от много хора, тъй като изглежда добре и в стари, и в нови жилища. Освен това при него няма изискване всичко да съвпада, което дава повече свобода на действие. От кошници, през касетки, до отворени стелажи – всичко е позволено.

4. Използвайте количка

Подвижните колички с плот са изключително гъвкаво и удобно решение за всяка кухня, защото се местят лесно и предлагат достатъчно площ за съхранение.

5. Чекмеджета

Плитки, дълбоки, с разделите или без, чекмеджетата предлагат неподозирани възможности, които домакините оценяват едва когато ги имат. Ако вместо стандартните шкафове заложите на чекмеджета, ще оцените колко удобни са те.

6. Плъзгащи се врати

Много съвременно и интересно решение е да сложите плъзгащи се врати вместо шкафове. Това ще придаде различен вид на кухнята и ще направи помещението по – светло и отворено. Освен това, ако комбинирате различни цветове, ще внесете цвят и свежест.

7. Прибиращи се касетки

Не всеки има възможност да съхранява плодове и зеленчуци в килер или в мазето. Ето защо тук на помощ идват касетките. Но какво ще кажете, ако ги направите плъзгащи се, за да могат да се прибират в шкафа?

8. Ниша за килер

Ако имате достатъчно площ в стаята или ниша, задължително организирайте няколко рафта като килер. Той е перфектното решение за консерви, сухи и насипни продукти, малки уреди.

8 идеи за съхранение в детската стаяЦветни и красиви предложения за всяка детска стая
Сподели: