Как да създадете фокусна точка в кухнята

9 идеи за всеки стил

326

Много пъти сме ви казвали, че всяка една стая е добре да има фокусна точка. Това е онзи елемент, която я прави интересна, привлича вниманието и дори може да се превърне в тема, около която да организирате интериора на помещението. Реално фокусна точка в една стая може да бъде мебел, аксесоар или декорация, който привлича и задържа вниманието, докато всички останали части на интериора действат като опора.

20 дизайнерски аспиратора за модерната кухняСтилни аспиратори за кухнята

Една от стаите, които са много благоприятни за създаване на фокусна точка е кухнята. Тук има много елементи, около които да завъртите интериора и да създадете интерес. Ето няколко идеи.

1. Кухненски гръб

Тъмните кухненски шкафовеТе са част от тенденциите за сеозн 2016/2017 в кухните

Кухненският гръб предпазва стената около котлоните или мивката от замърсяване, но какво пречи да бъде ярък акцент в интериора? Това не означава само цвят: експериментирайте и с текстурата, шарката или формата на плочката. Ако сте избрали богата палитра за гръб, уверете се, че тя се повтаря частично в други елементи на интериора, например в текстил, съдове или декор.

2. Плот

Представете си шикозен плот от мрамор или масивно дърво. Това няма как да не привлече вниманието. Например, какво ще кажете за тъмен гранитен плот на фона на светли мебели?

3. Осветление

Добре организираното осветление е неразделна част от всяка кухня. Но не се ограничавайте с вградени светлини и скучна лампа: закачете интересен полилей или ярки светлини - тези, които не само ще осветят, но и ще привлекат вниманието.

4. Шкафове

Чудесен вариант за фокусна точка в светлата кухня са цветните шкафове. Започнете с едно или две шкафчета, боядисвайки ги в любимия си цвят. И помнете: колкото по-ярки са мебелите, толкова по-неутрален трябва да бъде фонът.

5. Стени

Плочки, 3D панели , мозайки - това са вашите помощници в създаването на фокус върху стената.

6. Техника

Цветните уреди са много модерни, а фактът, че все повече производители предлагат подобни колекции, е доказателство за интереса към тях. Ярка печка или хладилник или малки червени уреди по плота са достатъчни, за да оживят и най – скучната кухня.

7. Столове

Това наистина е най-лесният, бърз и евтин начин да направите кухня два пъти по-ярка и интересна. И за да бъде още по – интересно – комбинирайте два или три цвята столове на фона на неутрална маса.

8. Картина

Забравете за сдържаността и окачете нещо мащабно, ярко и различно в кухнята: модерно изкуство, авангард и класически портрет в масло са добра идеи, дори и за кухнята.

9. Детски картини

Ако имате деца, те вероятно обичат да рисуват, а детското творчество трябва да бъде оценено. Подредете мини-галерия от детски произведения в кухнята, като ги сложите на хладилника или ги прикрепите към коркова дъска.

 

7 ключови точки, които ще помогнат да трансформирате напълно кухнятаПревърнете я в звездата на дома
Сподели: