Идеи за организация на кухнята, които трябваше да знаете по – рано (част 2)

Идеи за организация на кухнята, които трябваше да знаете по – рано (част 2)

Казват, че всичко има своето място и това никога не е било по-вярно, отколкото в кухнята. Организираната кухня може да спести време, да предотврати разхищаването на храна и нека си признаем, това е много по-привлекателно и по-евтино от реконструкцията. С помощта на няколко експерти събрахме идеи за организация на кухнята и полезни съвети за организиране на вашите кухненски шкафове, почистване на кухненските ви плотове, идеи за организация на килера и много други. Най-добрата част? Повечето от тези съвети за организация на кухнята са бързи, лесни и безплатни или евтини за изпълнение.

10 места в дома, на които да разположите малка кухня

Тенденцията за живот във все по-малки жилища се налага упорито във всички кътчета на света. В отговор на това се появ...

06/07/2015

 Създайте скрита станция за зареждане

Кухните вече не са само за готвене. През последните години те също се превърнаха в любимото място за членовете на семейството, които трябва да заредят телефоните си. Затова помислете за зарядна станция в някое чекмедже.

Супер идеи за организация в дома

Колко често ни се случва да не си спомняме кой кабел за какво е, къде сложихме ключовете или се чудим как да скрием р...

27/07/2016

Монтирайте плаващи рафтове

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от best kitchen designs (@best_kitchen_designs)

Ако липсата на пространство в шкафа ви пречи да  разчистите дома си, монтирайте  плаващи рафтове  по стените, за да създадете допълнително място за съхранение. Тъй като елементите, които поставяте там, ще бъдат видими, напълнете го с вещи, които могат да бъдат включени във вашия декор. Красиви вази, чайници и купи са чудесни предмети за поставяне на открити места.

Съхранявайте тавите за печене и дъските за рязане вертикално

Може да спестите много място и да създадете много по-приятна естетика, като съхранявате хартията за печене вертикално в дълбок шкаф.

Използвайте пространството под шкафа

Нека празните пространства вдъхновят идеите ви за организиране на кухнята. Пространството под вашия шкаф е идеалното място за съхранение на чаши за вино, чаши за мартини и други чаши. Държачите  за чаши са лесни за монтиране под шкаф, така че да окачите чаши с дръжки и да оставите долната част на вашите шкафове свободна за нещо друго.

Дръжте почистващите продукти в кошчета под мивката

Ако трябва да приклекнете и да преместите нещата под мивката, за да намерите препарата за почистване на фурната, има вероятност да се наложи да организирате малко там долу. Групирайте продуктите си за почистване на къщата заедно в кофа с гъби и гумени ръкавици, за да можете да ги вземете лесно, когато дойде време да се захванете със следващия си проект за почистване.

Сложете въртяща се поставка

Ако имате шкаф, пълен с подправки, може да е трудно да намерите чесън на прах, когато имате нужда от него. Ако поставите подправките си върху въртящ се шкаф, можете лесно да ги завъртите, за да прочетете етикетите и да намерите това, от което се нуждаете.

Използвайте пространството върху хладилника и шкафа

Ако имате празно място върху хладилника или шкафовете си, не го оставяйте неизползваео. Това е идеалното място за съхранение на големите, обемисти предмети, които не използвате всеки ден, като стоящ миксер. В допълнение, празното пространство също е добро място за съхранение на готварски книги и декоративни предмети.

Инсталирайте магнитна лента за ножове

Поставките за кухненски ножове за плот заемат ненужно място във вашата кухня. За да придадете на плотовете си много по-изчистен вид, монтирайте  магнитна поставка  за ножове на стената. Това ще създаде допълнително пространство на плота.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Dom parterowy 108m (@dom.parterowy108m)

Закачете тенджери и тигани

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Interior scandi home ☁️ (@tonjebjerknes)

Понякога най-добрите съвети за организиране на кухненски шкафове включват цялостно изваждане на нещата от шкафовете. Тенджерите и тиганите не просто заемат много място – те могат да бъдат разхвърляни и неорганизирани, ако ги държите в дълбок шкаф. Ако кухнята позволява, сложете тигани и тави на куки.

Закачете хартиени кърпи вътре в шкафа

Хартиените кърпи могат да заемат твърде много място на кухненския плот. Плюс това, нека си признаем, те не са толкова красиви. Затова държач за хартиени кърпи в шкафа е не само удобен, но и ще направи кухнята по - подредена.

 

Няколко практични идеи за кухнята ви

Ако сте начинаещ готвач и ви предстои да изберете дизайн за кухнята си, ще трябва да подходите към задачата внимателн...

26/05/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...