5 хитри идеи за съхранение в кухнята

Кото ще са ви от полза

1205

Ако сте от тези, на които мястото в кухнята никога не стига, време е да се огледате и да намерите скрития потенциал на помещението.

Дълбоки чекмеджета

Шкафовете винаги ще имат своето място в кухнята, но това, което става все по-популярно, са дълбоките чекмеджета. Те са брилянтни за съхраняване на тежки и обемисти тави, тенджери или принадлежности.

В най-долните подредете по- тежки съдове, в тези, които са средна височина са подходящи за купички, пластмасови кутии, високи буркани и кутии. В тесните приберете дъски за рязане или прибори.

Мислете вертикално

Ако нямате достатъчно пространство настрани, погледнете нагоре. Помислете за открити рафтове, на които да подредите любимите купи, чаши или чинии. Разположете ги над пейката, кухненската маса или където имате свободна стена.

Фин дизайн

Превърнете дизайнерски елемент, като красив рафт във фокусна точка на стаята. Така ще имате място, което осигурява площ за съхранение и ще използвате хитро на празната стена или празното място.

Шперплат на стената

Когато търсите материали за вашата кухня, помислете за шперплат. С него е лесно да се работи и е гъвкав за използване. Може да направите стелажи, шкафове или да прикриете уред, който не искате да се вижда.

Остров с място за съхранение

Когато планирате кухненския остров, помислете за такъв, който да има няколко рафта. Така ще имате допълнително място за книги, бутилки или любимите си съдове. 

 

Сподели: