Идеи за обзавеждането на кухнята, които са винаги актуални

Трендове, които ще присъстват дълго в интериора  

3517

Когато говорим за тренд, много хора си представят нещо преходно и което на мода – за година – две. Но не винаги е така. Има дизайни, модели и обзавеждане, които за трендови, но и са вечни. Като комбинацията от бяло и черно. Или винаги актуалния сив цвят, в многообразието му от нюанси. Така е при тези кухни – кварцови плотове, изчистени шкафове, широки кухненски острови – гаранция, че ако заложите на тях, помещението ще бъде винаги в крак.

Кварцови плотове

Забравете за търкането и почистването. Кварцовите плотове изискват по-малко поддръжка от техните гранитни колеги и предлагат безкрайно разнообразие. Освен това блестящата повърхност изглежда толкова шик, че няма как да ви омръзне.

Отворен план

Махнете стените и забравете за изолацията на кухнята: отворените оформления са на мода и дизайнерите нямат намерение да се отказват от тях. Желанието за неформално хранене и удобно готвене движат тази тенденция в дизайна, насърчавана и от непринудения начин на живот и жаждата за жив контакт.

Индукционни котлони

Бързи, безопасни, икономични, красиви – има много причини, за да предпочетете тези котлони. Тъй като индукционните котлони използват малко топлина, дори малките кухни остават хладни по време на готвене, а повърхностите са безопасни при допир.

Остров на едно ниво

Когато държите на отворено оформление, островите на едно ниво позволяват на светлината да премине безпроблемно през пространство. Те не само се явяват естествен разделител, но и са като помощен плот и маса, ако се наложи понякога.

Интегрирани уреди

Омръзна ли ви от уреди, които като че ли ще ви избодат очите в кухнята. Ако нямате възможност да инвестирате в красиви фурна, хладилник или пералня, защо не ги интегрирате в кухнята си с интересни облицовъчни врати. Тази тенденция отваря нови светове за дизайна, защото уредите са скрити зад стилните и изящни шкафове, които се сливат с интериора.

Бялото винаги е правилно

Бялата кухня никога няма да излезе от мода. По - вероятно е да се уморите от ярките цветове на повърхностите, но бялото, в различните му нюанси няма да ви омръзне. Помислете за плот и гръб в бледо сиво или слонова кост. Ако все пак искате цвят – заложете на колоритни аксесоари.

Дълбоки чекмеджета

Дълбоките чекмеджета правят готвенето и съхранението безпроблемно. Те са по-достъпни от типичните базови шкафове и са толкова лесни за интегриране в кухненския дизайн. Добавете органайзери, с които ще поддържате реда в тях.

По-малко горни шкафове

По-малкото е повече, както се вижда от тази минималистична тенденция. Горните шкафове се махат, защото собствениците на жилища се стремят към открит дизайн и повече въздух, искат да покажат съдовете си на открити рафтове.

Изчистен дизайн

Стилни, елегантни и изчистени форми. Това е дизайнът, който няма да излезе от мода. Помислете за шкафове без дръжки, за хоризонтално окачване, за повърхности без орнаменти.

Дървени подове

Дървеният под присъства в кухнята и я прави толкова топла и уютна. Този естествен материал се адаптира към всеки стил и безпроблемно обединява стаите в отворен план жилища. Той е лесен за поддръжка и винаги ще бъде актуален.

Големи мивки

Когато става въпрос за тенденции при мивките, акцентът е върху функцията. Заложете на големи и дълбоки модели, в които без проблем ще миете тави и тигани.

Неръждаема стомана

Неръждаемата стомана продължава да царува в света на уредите. Независимо дали изберете професионални или обикновени уреди, с неутралния си цвят ще може да ги интегрирате безпроблемно. 

Сподели: