Фризерът е чудесен уред и помощник когато става въпрос за запазване на храната за дълго време или искаме да замразим остатъците от вечерята. Но за съжаление не всяка храна е способна да бъде замразена, защото студеният въздух влагата водят до разваляне на консистенцията или до хранителите вещества.
Знаете ли, че има продукти, които е непрепоръчително да съхранявате в хладилника? Напълно естествено е желанието да ...
20/12/2015Вижте няколко храни, които не е желателно да замразявате.
Мляко
Много хора погрешно възприемат хладилника като „шкаф за храна“. Истината обаче е, че не всички храни мога...
29/04/2019
За съжаление млякото, съхранявано във фризера, може да се отдели на парчета и воднисти части при размразяване. То няма да е опасно за консумация, но няма да е добра консистенция за сутрешната закуска или кафе.
Картофи
Картофите са с високо съдържание на вода, така че след като ги извадите от фризера, те ще бъдат на каша и меки. Ако замразите обаче сготвени картофи, няма проблем.
Пържени храни
Храни, които са били пържени, ще загубят цялата си хрупкавост, ако сложите остатъците във фризера. А надали някой ще се зарадва на меки, пържени храни. Ако планирате да направите партида пилешки хапки, които да съхранявате във фризера, след това, по-добре е да изпечете ястието във фурната.
Яйца в черупката им
Всичко, което ще постигнете, ако го направите е да имате спукано яйце. Затова счупете, разбийте леко и след това сложете в херметически затворена кутия във фризера.
Меки сирена
Съхраняването на меки сирена във фризера ще доведе до резултат, подобен на съхранението на мляко там.
Сурови зеленчуци и плодове
Всеки зеленчук или плод, който има висока водна концентрация, като целина, краставици, зелени салати и диня, няма да оцелее във фризера, защото водата вътре бързо образува ледени кристали. Това означава, че когато дойде време да ги размразите, ще имате кашеста структура.
Месо, което вероятно вече е размразено
Ако извадите свинските котлети от фризера, за да готвите за вечеря, никога не замразявайте остатъците. Замразените и размразени храни могат да съдържат потенциално вредни бактерии, които да доведат до проблеми. Най-добре е сготвите месото на правилната температура и да го изядете или да го върнете обратно във фризера, след като сте унищожили всички потенциални бактерии.
Кисело мляко
От здравословна гледна точка, няма нищо лошо в слагането на кофичка кисело мляко във фризера. При размразяване, текстурата ще загуби кремообразността си и ще стане зърнеста.
Паста
Ако сте сготвили повече паста, не я слагайте във фризера. След това ще намерите кашесто подобие на спагети или макарони.
Свикнали сме да съхраняваме почти всякаква храна в хладилника - плодове, зеленчуци, хляб. Дори сосове и консерви, за ...
09/09/2019