Обикновено хората, които са запалени по готвенето, имат под ръка много трикове, които значително улесняват работата им и превръщат ястията в истински шедьоври. Кои обаче са най-полезните, разкриваме сега.
Можете да освежите зеленчуци и билки с вода
Просто залейте листата на марулята или краставицата с вода за няколко минути.
Гърдите ще бъдат сочни, ако ги обърнете навреме
Трикът е, че патешките гърди трябва да се изпекат с кожата надолу и след това да се обърнат. Така цялата мазнина и сок, който се е образувал под кожата, ще се абсорбира в месото.
Оваляйте стафидите за кейк в брашно
Така няма да потънат в тестото.
Капучино може да направите във френска преса
Във френска преса се получава твърда и пухкава млечна пяна за капучино.
Може да фиксирате капака на тенджерата
Ако се чудите къде да слагате капака на тенджерата, вече е измислено. Идеално пасва на страничните дръжки.
За да предотвратите залепването на тестото, разточете го между листове хартия
След това отстранете горния слой и оставете да се охлади.
За да бъде ледът прозрачен, трябва да замразите преварена вода
Ако замразите течаща вода, ледът ще бъде мътен.
Водата ще поддържа гуакамоле свежо
При контакт с кислород гуакамоле бързо губи аромата си и променя цвета си от зелен в кафяв. За да избегнете това, сложете соса в херметически затворен съд и изсипете малко количество вода отгоре - той ще действа като вид бариера между съда и кислорода.
Може да омекотите маслото със стъклен буркан
Обикновена стъклена чаша задръжте няколко минути под гореща течаща вода или в микровълновата след това покрийте парче масло с необходимия размер.