8 причини да изберете бяла кухня

Тя е винаги на мода

796

"Бялата кухня се цапа лесно". Този стереотип спира много хора да изберат таква за дома си. Домакините се страхуват, че високата влажност, температурните аплитуди и най-малките петна или пръски от вода ще сложат край на красивия външен вид на шкафовете и плотовете. Но не винаги това е така. Да, факт е, че ще трябва малко повече почистване, но ако изберете качествен материал, лесен за почистване, няма да имате проблем.

5 важни въпроси, които трябва да зададете, преди да направите изцяло бяла кухняРазбира се, че е красива, но е ли подходяща за вашия дом?  

Ето няколко причини да заложите на бяла кухня и да не съжалявате след това.

1: Увеличава пространството

12 уреда от кухнята на мечтитеСледващите кухненски уреди са истински съкровища за готвачите

Бялото може визуално да увеличи пространството. То отразява светлината и прави пространството по – ефирно.

2: Практичност

Всъщност всички мебели са еднакво податливи на мръсотия, въпросът е на кои повърхности петната са по-видими. И тук бялата кухня печели убедителна победа - петна, пръстови отпечатъци, прах са много по-забележими на тъмните фасади, особено на лъскавите.

3: Хармонично се съчетава с различни нюанси и материали

Бяла кухня може да се сравни с празен лист хартия - тя е чудесен фон за всяка палитра. Можете да прибегнете до класическата комбинация с черно тъмно кафяво, сиво или нюанси на дърво, или можете да добавите разнообразие към интериора и да изберете ярки акценти.

4: Има цяла гама от нюанси

Бялото има много нюанси - слонова кост, сметана, перлено...Затова и тук си заслужава да помислите внимателно кой е най-добрия за стаята и да заложите на него.

5: Отговаря на модните тенденции

От няколко сезона бялата кухня е сред най-актуалните. За това трябва да благодарим на скандинавския стил, който се счита за един от най-модерните в интериорния дизайн. Неговата отличителна черта е използването на бяло, което е на преден план. Друга популярна тенденция е минимализмът и тук светлата кухня отново е фаворит.

6: Добра основа е за аксесоари и кухненски прибори

Всяко оборудване и прибори перфектно ще се впишат в интериора на бяла кухня. Живи цветове, сложни форми - изберете каквото пожелаете и се насладете на страхотни резултати.

 7: Подходяща за тези, които често готвят

Както вече споменахме, не толкова важен е изборът на цвят, а изборът на фасадния материал. Така че, в случая за бяла кухня, по-добре е да се даде предпочитание не на дървен плот, а на каменен.

8: Универсалност

Бялото е любимо на много дизайнери и това е причина тя да бъде основата на всеки стил и да помогне за оживяването на всякакви, дори и най-смелите решения.

Как да декорираме голямата бяла стенаНе се ограничавайте, тя може да бъде перфектното платно за декорация  
Сподели: