8 кулинарни съвета, които всъщност се оказаха измислица

8 кулинарни съвета, които всъщност се оказаха измислица

Готвенето е трудно, но много вълнуващо. Ето защо има много съвети, които помагат за облекчаване на задачата и приготвяне на перфектно вкусно ястие. И ако преди всички тези тайни са се предавали от семейството на семейството, в ерата на Интернет освен много съвети, може да намерите и много погрешна информация, която да провали усилията ви.

19 кухненски джаджи за по – забавно готвене

Забавлението не винаги трябва да означава лекомислие. Доказателство за това са всички тези джаджи, които освен че са ...

20/05/2017

Ето някои митове, които е време да забравите:

1. Оризът трябва да се измие

9 навика, които развалят съдовете за готвене

Толкова много правила се налага да следваме всеки ден около нас, че понякога забравяме, че те важат дори за вещите в ...

17/10/2018

 8 кулинарни съвета, които всъщност се оказаха измислица

Много опитни кулинарни специалисти, както домашни, така и професионални, казват в един глас: изплакнете ориза. Като аргумент те казват, че по този начин няма да се слепи и след готвене ще има хубава ронлива структура. Но в действителност всичко зависи от това колко вода да се добавя към него и колко често се разбърква. А измиването му може да лиши ориза от някои хранителни вещества.

2. Хлебната сода може да се съхранява колкото желаете

8 кулинарни съвета, които всъщност се оказаха измислица

Много хора смятат, че содата не се разваля, така че дори и да стои на рафта години, и може да се използва без страх. Разбира се, тя има дълъг срок на годност, но не е безкрай. Сменяйте на всеки 6-12 месеца.

3. Солената паста се готви по-бързо

8 кулинарни съвета, които всъщност се оказаха измислица

Благодарение на солта водата може да заври по – бързо, но ако готвите паста, не слагайте прекалено, защото вкусът може да пострада.

4. Кога да добавите подправки?

8 кулинарни съвета, които всъщност се оказаха измислица

Смята се, че трябва да добавите подправки само няколко минути преди ястието да е готово. Това обаче не е така, или по-скоро не е задължително. За тези, които харесват по-универсален и оригинален вкус и аромат, е по-добре да добавяте подправки към храната в началото на приготвянето или постепенно, на различни етапи на готовност. При нагряване на храната възникват химични реакции, така че можете да експериментирате с подправки, както желаете.

5. Пастата трябва да се измие

Когато изплаквате пастата, спирате процеса на готвене, но и махате нишестето, което е важно, за да залепне соса за пастата.

6. Суровите зеленчуци са по-здравословни.

8 кулинарни съвета, които всъщност се оказаха измислица

Смята се, че суровите домати са много по-здравословни от термично обработените домати, също като суровите моркови. Това обаче е много противоречиво твърдение. Готвенето на домати разгражда някои хранителни вещества, но засилва други. Варените моркови също съдържат повече бета-каротин от суровите моркови. Ето защо можем да заключим, че както суровите, така и варените зеленчуци остават полезни, така че трябва да се съсредоточите повече върху вкусовите си предпочитания, отколкото върху общоприетото мнение.

7. Дървените дъски за рязане са вредни

8 кулинарни съвета, които всъщност се оказаха измислица

Този мит идва от факта, че дървените дъски имат по-пореста структура, където храната и бактериите могат да останат. Но изследването показа, че бактериите умират доста бързо, тъй като горният слой на дървото бързо се изтрива. Важно е обаче редовно и старателно да миете дъската.

8. Хлябът трябва да се съхранява в хладилника

8 кулинарни съвета, които всъщност се оказаха измислица

Хлябът влошава качеството си, ако се остави на плота, но в хладилника може да развие бързо плесен заради конденза, който се получава.

15 трика при готвене, които всеки трябва да знае

Готвенето е нещо, което се учи цял живот. Винаги и от всеки може да научим трикове, да придобием нови умения, да разб...

28/06/2019
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...