6 тайни на умната и ефикасна кухня

Перфектната кухня решава, а не създаваа проблеми

2382

Всички искат хубава кухня, в която да готвят от сърце и душа, но често плотът се оказва недостатъчно голям, чекмеджетата малко на брой, а уредите сякаш не са на мястото си.

Предлагаме ви няколко съвета, с които да постигмете перфектното за вас място.

Не забравяйте да измерите и да разпределите правилно пространството, консултирайте се с експерти, които ще ви помогнат да планирате според бюджета си.

Материали

На пазара има голямо разнообразие от материали и технологии за кухнята – за всеки вкус и предпочитания. Нека изборът ви е събразен с размера и цветовете на помещението. Специално внимание обърнете на механизмите и техния произход. Инвестирайте в по – качествени такива, защото се изплащат с времето.

Ако купувате нови уреди

Премерете точно пространството където планирате да ги поставите. Големите уреди инкоропорирайте в дизайна. Малките разпредете по плота така, че да не пречат или преценете в кои шкафове ще може да ги държите. Съхранявайте ги на удобно и леснодостъпно място, за да ги използвате без проблем. Ако имате например хладилник, който е стар и искате да скриете, консултирайте се с вашия майстор, който да изработи параван или вратичка, зад които да го скриете.

Съхранение и подредба

Перфектната кухня решава, а не създаваа проблеми. Един от най-често срещаните въпроси е как поберем много неща на малко място. И как после да ги открием. Използвайте чекмеджета с разделите, за да оптимизирате пространството.

Скрийте кабелите

Има много начини, с които може да скриете кабелите на уредите. Потърсете помощ от професионалисти ако не можете да се справите. 

Сподели: