4 вдъхновяващи кухни на една стена

Освен това те са идеални за малки помещания, ето защо функционалността и прав...

2124

Понякога си мислим, че кухня, която е разположена на една стена е много ограничаваща от гледна точка на възможностите. Истината обаче е, че този тип кухни предлагат много възможности и гъвкави решения. Освен това те са идеални за малки помещания, ето защо функционалнсотта и правилното разпределение при тях е от особена важност.

Предлагаме ви няколко идеи за кухни на една стена, които ще ви докажат, че и малкото може да бъде много.

Експериментирайте с тъмни цветове

Много хора се страхуват да използват тъмните нюанси, защото те правят помещението по – малко. Ако изберете правилната светлинна и аксесоари обаче нещата се променят. Убедете се, че не блокирате притока на естествена светлина, заложете на бели съдове за хранене и светла декорация.

Добавете допълнителен рафт в празна ниша

Освен открите рафтове и шкафове, за да увеличите възможностите за багаж като добавите открит рафт в празната ниша. Ако сте достатъчно сръчни може да го изработите сами.

Направете кухненски остров

Ако стената, на която ще разположите кухнята е много малко, направете остров. Вариант е да изберете и подвижен кухненски остров, който да може да местите. Обмислете добре как да го организирате, за да събира максимално много съдове и посуда.

Увеличете стелажите за стена

Комбинирайте декорация и функционалност на стените. Дългата метална тръба която ще бъде разположена по протежение на цялата стена е идеална за тигани или често използваните прибори.

 

Сподели: