6 неща, които трябва да изчистите от шкафовете възможно най-скоро

6 неща, които трябва да изчистите от шкафовете възможно най-скоро

Всеки познава онова усещане – да има в къщи стари вещи, с които е свикнал толкова много, че е спрял да ги вижда. Затова и често у дома имаме килер или шкафове, пълни с неща, които отдавна не ни вършат работа и от които е време да се отървем.

Да въведем ред в шкафовете в кухнята

Безпорядъкът в чекмеджета в кухнята значително забавя и усложнява готвенето. А спретнатите и добре организирани шкаф...

15/02/2016

Ето няколко такива.

1. Стари билки и подправки

Тъмните кухненски шкафове

Тъмните кухни ще бъдат на мода през сезон 2016-2017. Черно сивите нюанси носят драматизъм и трябва да се съчетават пр...

27/03/2016

Сушените билки и подправки не е задължително да се развалят, но те могат да загубят аромата си с течение на времето. Прегледайте вашите билки и подправки и проверете колко време са били там. Ако са на повече от 2 години, вероятно трябва да бъде заменени.

2. Стари масла и спрейове за готвене

Готварските масла могат да започнат да се развалят, когато са изложени на въздух, светлина и топлина. Дори ако бутилка масло не е отворена, тя може да се развали, ако е била съхранявана в топла или осветена кухня. Подушете ги и ако изобщо миришат особени, ги изхвърлете.

 

3. Старо брашно

Когато се съхранява правилно, брашното ще бъде годно една година. За да запазите брашното свежо възможно най-дълго, то трябва да се съхранява в херметически затворен съд на хладно място.

4. Стара мая

Дори когато се съхранява в хладилник, маята остава добра само за около три или четири месеца. Проверете срокът на годност на маята, преди да я вложите в печиво, за да не останете разочаровани!

5. Стари ядки

Повечето ядки имат срок на годност шест месеца или по-малко. Ядките имат високо съдържание на масло и може да се развалят по-бързо от другите видове сухи продукти в килера ви.

6. Стари крекери

Не забравяйте да изхвърлите всички бисквити или други продукти на зърнена основа, които са били в шкафа дълго време. Колкото по-дълго стоят там, толкова по-голям е шансът всички яйца на насекоми, дебнещи вътре, да могат да се излюпят. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...