Как да удвоите пространството в малка кухня

Как да удвоите пространството в малка кухня

Кухнята е сърцето на дома, но ако имате малко пространство и изобилие от кухненски уреди, които превземат вашите плотове и шкафове, хармонията може да бъде нарушена. За щастие има някои хитри начини да удвоите пространството в малката кухня и да извлечете максимума от нея.

10 джаджи, без които кухнята е скучна

Искате ли да направите кухнята си забавна? Ето няколко идеи как да стане това: Дъска за рязане с чекмедже Резерво...

12/02/2016

1. Плаващи рафтове 

Ако нямате място за плота или шкафа, инсталирайте няколко плаващи рафтове. Те са чудесен начин да освободите ценно пространство за стъклени съдове, прибори за готвене, тенджери и много други — просто се уверете, че са лесно достъпни. Освен това, ако имате неудобни кътчета или ъгли, използвайте пространството с ъглови рафтове. Това е друг чудесен начин за използване на пренебрегваното пространство.

Идеи къде да разположим малката кухня

Тенденцията за живот във все по-малки жилища се налага упорито във всички кътчета на света. В отговор на това се появ...

19/12/2015

 

2. Увеличете максимално пространството вътре в шкафовете

Вашите шкафове може да са пълни до краен предел, но вътрешната страна на вратите все още е свободна. Сложете куки или поставка за съхранение на капаци за тенджери. Можете също така да използвате шкафа под мивката, за да държите почистващите препарати.

3. Закачете предмети на стената

Друг съвет за пестене на място е да монтирате на стената релси, за да окачите капаците на тенджерите, тиганите или приборите.

4. Използвайте куки под рафтовете

Ако имате горни шкафове или рафтове, можете да инсталирате куки отдолу за съхранение. Те са идеални за окачване на чаши за дръжките, така че няма да заемат място на рафта или плота.

 

5. Магнитна лента за ножове

Ако обичате да готвите, но ви липсва място на плота за ножовете, инвестирайте в монтирана на стена, магнитна лента. Това е чудесна алтернатива на наличието на блок с ножове (или два), които биха заели само ценно място на плота.

6. Кутии за съхранение

Ако искате да избегнете претрупаните плотове, инвестирайте в кутии, за да поддържате всичко организирано. Подреждането вертикално е чудесен начин за увеличаване на пространството, особено в малки кухни. Можете да направите това, за да съхранявате плодове и зеленчуци, консервни кутии или вашите почистващи продукти.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...