5 популярни кухненски решения, които пречат на нейната функционалност

Мислете прагматично

743

Кухнята е една от най-важните стаи в къщата, където прекарваме много време. Сутрин закусваме, а вечер се събираме със семейството си и се наслаждаваме на вкусна вечеря. Ето защо искаме тя да бъде удобна, но в същото време функционална. Дизайнерите предлагат различни съвременни решения, за да направят една стая стилна и практична. На практика обаче тези решения се оказват нефункционални и само претрупва пространството. Ето няколко такива:

12 уреда от кухнята на мечтитеСледващите кухненски уреди са истински съкровища за готвачите

1. Нестандартно разположение на шкафчетата

Пълна промяна на кухнята с малко париНякои от тези промени могат да се направят на изключително ниска цена, като същевременно осигуряват максимални резултати

Размерите на мебелите са ясно съобразени с квадратните метри на кухнята, така че не винаги е възможно да се реализира желаната идея. В някои проекти дизайнерите подреждат шкафовете по нестандартен начин, за да паснат на всичко. Например те ги правят по-тесни или по-широки, променят размера на нишите, разстоянието между плота и т.н. Това решение изглежда естетически приятно, но може значително да намали функционалността на стаята. Големите и дълги предмети не се побират в по-малки шкафове и тогава ще трябва да търсите допълнително място за съхранение на съдове.

2. Малки домакински уреди

Миниатюрните електрически уреди ще са в помощ на собствениците и на най-малката кухня. Те лесно ще се поберат във всеки апартамент и няма да заемат много място. Но поради малкия си размер, функционалността на техниката може да бъде ограничена.

3. Бар плот вместо маса

В случай на малки кухни или студийни апартаменти, дизайнерите предлагат да не се поставя маса за хранене, а вместо това да се инсталира бар плот. Тази опция определено не е практична по ред причини. Първо, барът е тесен и потенциалните гости няма къде да седнат. На второ място, решението не е подходящо, ако в къщата има деца или възрастни хора, тъй като е малко по - висок. На трето място, много по-удобно е да се сложи сгъваема маса, която може да се прибере до стената.

4. Кухненски остров

Друга тенденция е максимално да вместите кухненските мебели в пространството на стаята зад плота. Подобна идея може да работи за едностаен апартамент, но поставите всичко на едно място в името на красотата може да изиграе шега с практичността.

 

Да въведем ред в шкафовете в кухнятаБезпорядъкът в чекмеджета в кухнята значително забавя и усложнява готвенето
Сподели: