5 начина да направите кухнята да блести

Бързо почистване без усилия

438

Деца. Домашни любимци. Или просто сте разхвърляни от време на време! Не се притеснявайте, не сте единствени. Когато става въпрос за почистване на кухнята, знаете колко трудоемък може да бъде този процес.

Все пак има няколко лесни начини, с които да запазите блясъка на помещението и които няма да ви струват почти нищо.

Евкалиптово масло!

 

Няколко капки евкалиптово масло в шише със сапунена вода ще почисти вратата на фурната, оставяйки страхотен блясък. Ако искате да предпазите дома си от паяци и буболечки, почистете прозорците. Паяците не харесват миризмата на евкалипт, затова ще ги задържи за известно време. Освен това евкалиптовото масло е естествено, безопасно и антибактериално средство, което го прави чудесен продукт, с който да се чисти.

Сетихте ли се за оцета

Белият оцет е страхотен продукт и не само, че с него може да почистите и дезинфекцирате плотовете, но и ще премахнете миризмите от съдове, пластмасови кутии или от хладилника.

Перилният препарат има и други приложения

За да почистите стелажите на фурната, извадете ги и ги накиснете в прах за пране и топла вода за една нощ. На следващия ден ги изтрийте с гъба или просто да ги сложете в съдомиялната.

Оцет и вода правят чудеса

За да почистите петната от чиниите или тиганите, покрийте ги с няколко листа домакинска хартия и излейте  кана, пълна с 50-50 бял оцет и вода. Оставете да се накисне за около час и след това само махнете хартията. Така може да неутрализирате миризма от предишно ястие.

Никога не подценявайте силата на сапуна и гъбата

Индукционните и керамични плотове могат да бъдат почистени с топла сапунена вода и гъба. Натрийте леко и след това забършете със суха с хартиена кърпа. Накрая напръскайте със спрей с оцет и вода и полирайте с микрофибърна кърпа или кърпа за стъкла. Ефектът ще бъде зашеметяващ.

Сподели: