5 идеи за цвят на малката кухня

Сутрешна свежест с правилните цветове  

5987

Вече знаете колко важен е цветът за едно помещение. С неправилно използвани цветови схеми може да развалите изцяло излъчване на стаята, да създадете подтисната и мрачна атмосфера. И обратното – с подходящия цвят създавате обем, придавате уют и чар. Когато говорим за цветове, особено значение имат те при малката кухня. Предлагаме ви пет варианта за цветови схеми, с които няма да сбъркате.

Не се страхувайте от ярките цветове. Ако шкафовете са бели, може да заложите на смели нюанси за стените – като това ябълково зелено, което добавя свежест на помещението. Балансирайте с неутрални аксесоари.

Кой казва, че не може да се смесват съвременния декор и кънтри стила. Съчетанието им е много подходящо, а бледосиният цвят на столовете дава лек акцент.

Ако кухнята е много малка, защо не помислите да свържете цветово и визуално кухнята и трапезарията? В случая това става със синята стена. Балансът е постигнат със светли дървени шкафове и хромирани мебели.

Ако търсите ексцентрично излъчване, заложете на червено. Но шкафовете и аксесоарите трябва да бъдат в бял или неутрален цвят.

Най-лесният начин да придадете цвят на кухнята е като заложите на бели стени и цветни шкафове. За малкото помещение все пак изберете меки цветове, като графитено сиво, например.

 

Сподели: