5 хитри идеи от кухните на известни личности

От които може да заимствате  

1969

Може да се окаже изненада, но и известните личности са като обикновените хора. Обичат да са у дома си, да готвят, да се наслаждават на вкусната храна и да са със семействата си. И колкото и да не ви се вярва, не всеки разполага с ултра модерна и технологична кухня. Дори напротив, те са съвсем семпли и непретенциозни, но издържани стилно и обзаведени с дизайнерски подход. От Real Living правят преглед на няколко кухни от домовете на известните и дават примери за оптимизиране на пространството, от които може да заимстваме.

Изберете отворено оформление

Тази кухня е разположена в близост до трапезарията, само с остров, разделящ двете пространства. Ако площта е ограничена, можете да изберете подобно оформление, така че да можете да се забавлявате с гостите си по време на готвене.

Кухнята е в неутрална палитра от черно и сиво, което придава на пространството елегантен вид. Планирайте неутрални цветове, за да отворите пространството и то да изглежда по – подредено и елегантно.

Максимизирайте вертикалното пространство

Предвид компактното пространство, в тази кухнята собственикът залага на интелигентни решения за съхранение. За да поддържа реда, като същевременно да не лишава стаята от стил, той избира красиви стенни шкафове и отворени рафтове.

Не се притеснявайте, че рафтовете ви ще изглеждат просто ако са с подредени на тях чинии и чаши. Покажете на тях скъп сервиз или фин порцелан, за да ги превърнете в своеобразен декор.

Покажете колекцията си

Кухнята може да е чудесно място, на което да покажете любима колекция. Ако разполагате с достатъчно място, отделете няколко рафта и изложете чаши, чинии, съдове….Може да помислите и за стилен шкаф със стъклени врати и вградено осветление.

Максимизирайте една стена

Много жилища имат ограничени и тесни кухни, които затрудняват движението на обитателите. Затова, заложете на стая, в която само едната стена е заета от шкафове и уреди. Това оформление дава достатъчно място, за да подготви храната. Не забравяйте да оставите известно място между печката, мивката и хладилника, за да имате повече гъвкавост при готвенето.

Добавете смели шарки

Много често кухнята остава с едноцветни стени. Ако искате да добавите характер обаче, заложете на шарки и мотиви. Това ще оживи пространството, ще добави цвят и ще придаде лично излъчване.

Сподели: