10 кухненски цветови тренда

Искате да цветна кухня или само да вкарате малко пъстрота? Ето нашите предлож...

6068

Сянка на сиво

Бялото и естественото дърво са най-популярните цветове за кухненските шкафове, но сивото ще взима превес тази година. Новото неутрално предлага съвременна алтернатива за модерната къща. В съчетание с черен плот, ефектът е забележителен.

Цвят отгоре

Когато избирате цвят за вашата кухня не забравяйте за „петата стена“. Съчетанието на цветовете на стените и тавана е дизайнерски трик, за да инкорпорират кухненските шкафове в цялостната обстановка. Ако искате да направите кухнята по-малка, изберете по-тъмен цвят за тавана. Ако искате да имате визуално по-голямо пространство, използвайте един-два нюанса по-светли цветове.

Цвят за повърхностите

Вдъхнете нов живот на кухнята като боядисайте бюфета, острова или регал в ярък цвят като лимоново, виолетово, оранжево. Оцветете цялата повърхност или само малка част.

Цветно място

Зоната за хранене е предпочитано място за добавяне на цвят. Заместете традиционните дървени столове с тапицирани или боядисайте пейката. Цветните малки мебели са още един начин да подчертаете по семпъл начин кухнята. Добавете и някоя цветна възглавница за повече уют.

Обратно на земята

Много хора залагат на естествените цветове в кухнята, като най – предпочитани са нюанси на пясъчно, морско синьо или бледо синьо. По-убитите тонове на синьо, жълто и зелено изглеждат чудесно в комбинация с естествено дърво.

Градски оазис

Градските гора предпочитат за кухнята като цветови нюанси бяло и черно, но цветният акцент е на мода сега. Заложете на златисто или бледо синьо, а защо не и бежаво, за да акцентирате на ултрамодерните лъскави бели шкафове. 

Осветлението

Когато става въпрос за кухненско обзавеждане, по-голямото е по-добро. Заложете на големи по размер осветителни тела, като с тях също може да добавите цвят в помещението.

Заблестете

Елегантните цветови схеми, вдъхновени от Холивуд отново се налагат в кухненския дизайн. Бледо сиво на стените или шкафовете изглеждат зашеметяващо когато са подчертани с металическите отблясъци на дръжките, уредите или осветлението. За по-силен ефект завършете с тъмно синьо или горещо розово.

 Нов поглед към класиката

Дайте нов облик на традиционните черно-бели шкафове с малък цветови акцент. Заложете на повече колорит в картина, осветително тяло, завеса или аксесоар.

Смесвайте

Смесването на цветове при кухненските шкафове започва да набира все повече популярност. Трендът започва с цветен остров и вече се пренася и в самите шкафове като комбинация на сиво и зелено, два тона сиво или естествени дървесни тонове.

 

Сподели: