Готвенето е нещо, което се учи цял живот. Винаги и от всеки може да научим трикове, да придобием нови умения, да разберем за нови техники. И ако някои това може да е като детска игра, за други, може да се окаже най-сложното нещо на земята. Е, истина е казано, това не е висша математика. Понякога е достатъчно и малко организация, правилните методи и последователността. И – воала. Храната е готова.
Толкова много правила се налага да следваме всеки ден около нас, че понякога забравяме, че те важат дори за вещите в ...
17/10/2018От Bright Side са събрали 15 невероятни съвета, които могат да ви превърнат в майстор готвач.
За да направите тънки резени лук, използвайте белачка за зеленчуци.
Говорейки за планиране на кухнята, обикновено мислим за уредите, мебелите, разположението. Обмисляме бюджета, правим ...
14/12/2018
За да увеличите живота на зеления лук, съхранявайте го в буркан с вода на плота.
Настържете малко тъмен шоколад към кафето, за да стане напитката ви по-вкусна.
За да се отървете от излишната мазнина в храната, увийте няколко кубчета лед в хартиена кърпа и минете по повърхността. Мазнината ще се втвърди и ще се абсорбира в хартиената кърпа.
За хрупкави хашбраунс, изстискайте излишната влага от настърганите картофи преди пържене.
Премахнете миризмата на чесън или лук от ръцете си, като ги натриете с неръждаема стомана и ги измийте след това.
За да не потъмнеят нарязаните ябълки ги съхранявайте в купа с вода заедно с няколко капки етерично масло от лимон.
Запазете хляба свеж като сложите парче свежа целина в плика.
Предпазете доматите от гниене, като ги съхранявате на стайна температура.
За да не се разплачете докато режете лук, сложете го в хладилника за 15 минути преди рязане.
Добавянето на сол към олиото в тигана преди пържене помага да не поема храната толкова много масло.
Ако рецептата изисква някаква форма на масло и мед, агаве, меласа или друг лепкав продукт, винаги измервайте първо маслото, така че по-лепкавото вещество да се плъзне от мерителната чаша.
За да предотвратите неприятната миризма на пържено, сложете няколко парчета ябълка в тенджерата с маслото преди пържене.
За по – прецизно отделяне на сурово тесто, използвайте конец за зъби
Ако е вярно, че кухнята е сърцето на всеки дом, то определено трябва да положите повече усилия в нейното проектиране....
10/10/2017