Готвенето е нещо, което се учи цял живот. Винаги и от всеки може да научим трикове, да придобием нови умения, да разберем за нови техники. И ако някои това може да е като детска игра, за други, може да се окаже най-сложното нещо на земята. Е, истина е казано, това не е висша математика. Понякога е достатъчно и малко организация, правилните методи и последователността. И – воала. Храната е готова.

Ако е вярно, че кухнята е сърцето на всеки дом, то определено трябва да положите повече усилия в нейното проектиране....
10/10/2017От Bright Side са събрали 15 невероятни съвета, които могат да ви превърнат в майстор готвач.
За да направите тънки резени лук, използвайте белачка за зеленчуци.

Толкова много правила се налага да следваме всеки ден около нас, че понякога забравяме, че те важат дори за вещите в ...
17/10/2018За да увеличите живота на зеления лук, съхранявайте го в буркан с вода на плота.
Настържете малко тъмен шоколад към кафето, за да стане напитката ви по-вкусна.
За да се отървете от излишната мазнина в храната, увийте няколко кубчета лед в хартиена кърпа и минете по повърхността. Мазнината ще се втвърди и ще се абсорбира в хартиената кърпа.
За хрупкави хашбраунс, изстискайте излишната влага от настърганите картофи преди пържене.
Премахнете миризмата на чесън или лук от ръцете си, като ги натриете с неръждаема стомана и ги измийте след това.
За да не потъмнеят нарязаните ябълки ги съхранявайте в купа с вода заедно с няколко капки етерично масло от лимон.
Запазете хляба свеж като сложите парче свежа целина в плика.
Предпазете доматите от гниене, като ги съхранявате на стайна температура.
За да не се разплачете докато режете лук, сложете го в хладилника за 15 минути преди рязане.
Добавянето на сол към олиото в тигана преди пържене помага да не поема храната толкова много масло.
Ако рецептата изисква някаква форма на масло и мед, агаве, меласа или друг лепкав продукт, винаги измервайте първо маслото, така че по-лепкавото вещество да се плъзне от мерителната чаша.
За да предотвратите неприятната миризма на пържено, сложете няколко парчета ябълка в тенджерата с маслото преди пържене.
За по – прецизно отделяне на сурово тесто, използвайте конец за зъби

Говорейки за планиране на кухнята, обикновено мислим за уредите, мебелите, разположението. Обмисляме бюджета, правим ...
14/12/2018