Как да направим малката кухня супер функционална

Хитри идеи за по-добра организация

7630

Малката кухня не може да повлияе на дизайна и стила на дома ви. Просто превърнете малкото място във функционално и удобно за ползване помещение, в което работата ще се превърне в удоволствие.

Създайте логическа подредба

Преосмислете всеки квадратен сантиметър: добре организираното помещение, което отговаря на вашия стил на готвене и приготовление на храната, ще направи пространството изключително удобно за ползване. В тази кухня, например, всеки елемент има логическо място, което прави ежедневните задачи по-лесни.

Трансформиращи се мебели

Нямате място за маса? Тогава помислете за плот, който излиза от кухненския остров и се превръща в място за хранене.  

Отворени рафтове за съхранение

Ако заложите на отворени рафтове ще направите кухнята визуално по – голяма и по – широка.

Отцедник с двойно приложение

С подобен рафт – отцедник няма да имате нужда да подреждате измитите съдове на плота и така ще ви бъдат винаги под ръка.

Осветете

Ако имате тъмни стени, заложете на повече осветителни тела. Друг трик, с който ще увеличите мястото в кухнята е като сложите рефлектиращи бели плочки, както е в тази кухня.

Допълнително място на плота

Ако нямате място на плота, сложете „капак“ на мивката и така ще увеличите площта за работа.

Използвайте всеки сантиметър

В тази малка кухня всяко място е внимателно премислено и се използва рационално. Пространството около вратата е заето със стъклени рафтове, които не претрупват стаята, но предоставят много площ за съхранение на съдовете.

Релси

Празната стена може да бъде изключително полезна. Как ли? Закачете метални релси, на които да висят най-често използваните аксесоари.

Покажете вашия стил

След като подредите малката кухня, не забравяйте да добавите  и щипка личен почерк – шарен килим, произведение, ръчно направени съдове или изписана страна. Просто покажете, че това е Вашата кухня!

Сподели: