10 кухненски тренда за 2017 година

Следвайте модата

6847

2017 г. определено няма да бъда скучна що се отнася до новите тенденции в кухнята. Тази стая става все по – индивидуална и се отличава със собствено излъчване, повече комфорт и удобства. Всичко в кухнята – от облицовката на гърба, през плота, до мебелите ще бъде стилно, завладяващо, иноваторско.

Затова, ако планирате ремонт или напълно нова кухня, вижте кои ще са водещите трендове за годината според House and Home:

Сиво

Сивите кухни (от бледо гълъбовосиво до графитено) ще бъдат все по – търсени. Това, разбира се не измества бялото като основен и най-популярен цвят, но сивото добавя характер и индивидуалност.

Красиви осветителни тела

Функционални осветителни тела като кръгли или полукръгли лампи са лесни за почистване и отговарят на тенденцията за индустриален дизайн, която набира скорост. Това, което прави кухнята специална обаче са телата – бижута и с нестандартни форми, които правят една кухня специална.

Отворени рафтове на графични плочки

Стените с графични плочки ще бъдат на мода тази година. За да привличат поглед аобаче те не трябва да бъдат покрити от шкафове, затова комбинацията с открити рафтове ще властва.

Ретро вид на уредите

Освен ултрамодерните уреди, тази година в кухнята ще има място и тези с ретро излъчване, с медни дръжки и по – груб вид.

Килим от плочки

Килимите добавят цвят и цвят за кухнята, но за да бъде по – лесен за поддръжка и хигиена, може да помислите за „Килим“ от плочки. Композицията е втъкната в дървения или теракотен под и се отличава като истинско произведение.

Златни моменти

Топлият метален финиш ще бъде особено актуален тази година. Освен мед, златните орнаменти също ще властват в кухнята. Вижте тази гълъбово сива кухня със златни орнаменти и златисти полилеи.

Килерът

Килери са определено важно и много атрактивно допълнение към всякак кухня. Тенденцията е към поръчкови шкафове, които да се явяват продължение на кухнята и да я допълват. Помислете за плъзгаща врата, която да се впише в интериора.

Скулптуриран остров

Гледайте на острова като на бижу в центъра на стаята. Нека той да се превърне във фокусна точка на кухнята. Като този мраморен остров, който е като изсечена скулптура в средата на помещение. Истинско произведение.

Вграден бар

 

Ако забавленията са част от ежедневието ви, защо не помислите за вграден бар. Добавете тапет с интересни шарки за повече драматизъм.

Матови осветителни тела

Те ще бъдат хит в кухнята през 2017 г., особено тези в черно. В комбинацията със стена в бяло и черно ефектът е забележителен. 

Сподели: