Забравете за тези правила в декорацията на дома

За да не бъде жилището невзрачно и скучно  

655

Когато декорирате дома си, правилата могат да бъдат полезни, когато трябва да закачите картина на определена височина, да прецените цвета на боята, да разположите ключовете на осветлението….Понякога обаче с години повтаряните и наложени митове може да окажат обратен ефект и вместо да доведат до създаването на модерно жилище, да го направят скучно и старомодно изглеждащо. 

26 идеи за декорация на балконаПревърнете терасата в любимо място за летните вечери

Вижте някои правила, които е време да разбиете. Мислете по- различно и нестандартно и създайте дома, с който да се гордеете.

Правило # 1 Всичко трябва да съответства

Грешки при декорирането на малък апартаментДизайнери обясняват защо е безмислено да играем на сигурно, когато декорираме малка стая

Защо трябва да имате диван, фотьойл и табуретки от един вид? Кое го налага? Ако искате о – раздвижен и по – модерен интериор, заложете на различни по вид и цвят мебели. Изберете един свързващ елемент – цвят, шарка или определен орнамент.

Правило # 2 Никога не смесвате метали

Добре е да смесвате метали и метални покрития. Не е задължително да залагате на абсолютно еднакви метална повърхност за всяко осветително тяло, кранче и дръжка. Това създава скучен интериор и е демоде. Тайната на успешната комбинация е да декорирате с матови и лъскави повърхности или да съчетаете по цветове – например никел и месинг.

Правило # 3 Не използвате тъмни цветове в малки стаи

Когато правим малката стая, обикновени първото правило е – използвайте само светли тонове. Има причина това да е така, защото тази тактика създава илюзия за повече простор и светлина. Но с течение на времето и налагането на отворените пространства, това правило може да бъде пренебрегнато.

Реално може спокойно да сложите тъмен цвят и в малката стая, стига да го направите правилно. Ще трябва да изпробвате тъмните цветове, за да сте сигурни, че работят в нея, дори да се наложи да тествате няколко тона. Друго важно правило е да използвате повече светлина – естествена и изкуствена, както и да балансирате с цвета на мебелите. Може да звучи трудно, но в момента, в който започнете да работите с тъмен цвят в малката стая, ще видите разликата.

Правило # 4 Корнизите трябва винаги да бъдат в бяло

Изборът на цвят е изцяло зависи от вас. Ако допреди години е било едва ли не правило да боядисате корниза в бяло, днес това съвсем не е така. Може да направите корниза в цвета на стената или тавана, да бъде акцент или да го направите един тон по – светло или тъмно.

Правило # 5 Неутралните цветове вървят с всичко

Неутралните цветояе всъщност не вървят с всичко. Това правило обърква хората в продължение на много години. Истината е, че изборът на неутрални цветове може да бъде доста предизвикателен. Те се създават чрез комбиниране на цветовете до точката на неутрализиране. Когато мислите за тях по този начин, можете да видите, че само малко допълнително зелено или синьо ще даде на този цвят подтекст. Оттенъкът може да е очевиден или може да се появи, когато най-малко го очаквате до друг цвят в стаята.

Ако търсите неутрален цвят с най-добър шанс да съчетаете декора, който вече имате, опитайте топъл бежов или сив цвят.

Правило # 6 Таваните винаги трябва да са бели

Цветът на тавана може да бъде вашата нова акцентна стена. Повечето от нас не мислят много за него в декорацията, но реално това е място с много потенциал да направите стаята си забележителна. Експериментирайте с цветове и дори тапет, ефектът е забележителен.

 

 

Правило # 7 Използвате само ярки цветове като акценти

Ако смятате, че трябва да имате една стена – акцент в ярък цвят, е време да преосмислите решението си. експертите съветват да се следва правилото 60-30-10 (цвят на основния цвят-вторичен цвят- допълващ цвят). Така цветовата палитра ще бъде балансирана и спокойна. Можете да изберете неутрални цветове като акценти. Бледо синьо или светло зелено ще подчертае неутрални цветове като бежово или сиво. Добавете възглавници, произведения на изкуството и мебели в неутрални цветове, за да може вашият цветът на стените да се открои в пространството.

5 грешки, които допускаме при обзавеждане на кухнятаСъздайте перфектната кухня, следвайки няколко основни правила
Сподели: