Всекидневни с характер

Малко цвят променя всичко  

2270

Малко цвят в живота, може да отрази нашата индивидуалност и да повдига настроението ни. Тогава защо да не внесем колорит в дома?

Вярно е, че неутралните схеми в стаята са като празно платно, на което може да рисувате, да добавяте цветни аксесоари и елементи. Различните нюанси могат да имат успокояващ ефект, да променят настроението ни, а изборът на цвят и мебели може да отрази личността ни.

Цветовете на природата, като синьо или зелено имат успокояващ ефект върху нас, червеното стимулиращо, а жълтото вдъхновява и възвисява.

Ключът към декорацията с един цвят е да използвате различни нюанси на цвета, например диван в ябълково зелено с шкаф в изумрудено. Добра идея да се смесват текстури и ли да се комбинират различни повърхности - матова боя за стени с лъскав аксесоар.

Ако искате да създадете драматична визия, боядисайте стените в тъмен цвят и съчетайте с мебели в ярки нюанси, например тъмно синя стена и розов диван.

Комбинирайте шарки с цветове – например тапет с мотиви в съчетание с цветен диван. Или килим с предизвикателна дамаска и пъстри столове в различен стил.

Бъдете цветни, създайте настроение в дома и не спирайте да експериментирате.

Вижте няколко идеи за цветни и изпълнени с настроение всекидневни. 

Сподели: