Цветови комбинации за малката стая

Не всеки неутрален цвят е подходящ за малко пространство

6529

Изборът на цвят за малката стая не означава, че трябва да заложим на възможно най-светлото бяло, което да направи стаята да изглежда по- голяма. Когато боядисвате малко помещение, реално нямате ограничение за това, какъв цвят ще използвате, въпросът е да изберете правилния, за да се възползвате максимално от потенциала на стаята.

Ето няколко съвета при избор на цвят за стаята: 

1.  Бялото не винаги е правилният изборБялото може да изглежда като перфектния цвят за една малка стая, защото може да освети тъмните ъгли и  да отрази светлината. Идеята обаче е да съчетаете бели стени с цветни акценти, в противен случай помещението може да изглежда скучно и тромаво.

2.  Грешен избор на неутрални цветове

Колкото и добър избор да са те, не всеки неутрален цвят е подходящ за малко пространство. Неутрален цвят, който е твърде заглушен ще направи стаята ви да изглежда малка и тъмна. Търсете топли неутрални цветове, които отразяват светлината в стаята и ги свържете със свежа бяла тапицерия и цветни акценти за открит и ефирен стил.

3. Всеки цвят, който не ви харесва е неподходящВ желанието си да използват цветове, които са подходящи за малка стая, но не харесват, много хора се примиряват. Ако има цвят, който ви допада, опитайте да го вместите с стаята, ако се страхувате, че е твърде силен или ярък, заложете на светли неутрални стени и нека любимият ви цвят да бъде в аксесоарите.

4. Грешна комбинация

Опитвате се да комбинирате два неутрални цвята или бяло и неутрално, но ефектът е обратен. Оказва се, че двата цвята не се допълват. Попитайте колориста за съчетанието ли боядисайте малък участък в дома ви, за да сте сигурни дали това е търсеният резултат.

5. Най-неподходящият цвят

Червеният цвят е най-неподходящ за малката стая. Затова, колкото и да вие любим, избягвайте го. По – добре помислете и го сложете в декорацията.

Имайте предвид, че тъмните цветове не са табу за малкото помещение. Въпросът е в правилната декорация, подходящи мебели и разположение на стаята. 

 

Сподели: