Тенденции във всекидневната, които ще виждаме през 2023 г

Тенденции във всекидневната, които ще виждаме през 2023 г

Въпреки че кухнята може да е сърцето на дома, всекидневната е мястото, където почиваме и се събираме с цялото семейство.  От уютни филмови вечери до дни със семейни игри, това е стаята, която трябва да служи за много цели - и в идеалния случай да предлага гъвкави решения за всеки повод.

Модерно жилище от 44 кв. м

Тази модерна гарсониера се намира в стара къща на 100 години в Антверп, Белгия. Интериорът е на Каролин Ван Ранст. П...

01/01/2016

Ето защо поглеждаме към тенденциите в хола през 2023 г.

Сбогом, традиционни оформления

10 задължителни предмета за модерната кухня

Днес да имате тенджери и ножове в кухнята не е достатъчно. Модерната кухня се нуждае от най-новите джаджи и устройств...

09/11/2015

Шаблонното оформление на хола ще остане в миналото през 2023 г. бъдещето е на мебели и оформления, които правят пространството уникално. Независимо дали това е невероятно обвита с кожа кушетка или отличаващ се стол, необходими са елементи, които се открояват.

Нетрадиционни аксесоари в хола

Това не означава, че трябва да се откажете от традиционните елементи. ниги на масички за кафе, а по-скоро експериментирайте с по-сантиментални или вълнуващи аксесоари.

 

Всекидневните като многофункционални пространства

Много пространства в домовете ни са се разраснали и обслужат повече от една цел – мазето за фитнес или килера в домашен офис – но друго пространство, което трябва да бъде многофункционално, е всекидневната.

Топли и успокояващи неутрални

За 2023 г. в хола ще виждаме топли, успокояващи сини, прасковено-розови и изискани неутрални цветове – бежово, екрю, бледо розово.

Криви навсякъде

Въпреки че са във възход от няколко години, извивките ще присъстват винаги през 2023 г. Извитите тапицерии, като облегалки на дивани и столове, както и кръгли възглавници и аксесоари, ще се завърне през 2023 г. Извитата архитектура също е много актуална като сводестите врати и вътрешните пространства.

Неочаквани цветови комбинации

Новите текстилни изделия, цветове и шарки ще излязат на преден план през 2023 г., с допълващи се цветни дивани и акцентни столове, създаващи визуален интерес.

Естествено вдъхновение

Докато биофилният дизайн беше огромна тенденция за 2022 г., влиянието на естествения свят само ще се разшири през следващата година.

Естествени елементи като мрамор, ратан, ракита и тръстика ще продължат да имат силно присъствие в дизайна през следващата година. Наред с това земните тонове изглежда остават наоколо. Ще видим и много тонове като зелено и синьо.

 

Творчески приложения за тапета

Щампи и цветове ще бъдат широко застъпени, смятат дизайнери. Не се страхувайте да заложите на тях.

Боядисани тавани

Мнозина използват стените като основа за топло и уютно пространство, но това не трябва да свършва дотук. Защото боядисването на тавана може да създаде усещане за сплотеност.

 

Завръщането на арт деко

В навечерието на 2020 г. дизайнерите предричаха възхода на арт деко и връщане към бурните 20-те в някакъв момент от новото десетилетие. Влиянието на вдъхновените от арт деко акценти и аксесоари ще влезе на преден план през 2023 г. и ще оказва влияние. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...