Тапети в хола: идеи и съвети

Изберете перфектния тапет за вашата всекидневна

2550

Тапетът може да промени визията в една стая. А какво по-подходящо място има за него, ако не - в хола? Ето няколко идеи, от които може да заимствате. 

Арт Деко

В стил Арт Деко се характеризира с ярки цветове, богати текстури, мотиви. Изображенията на тропически растения и екзотични животни ще добавят нотка на лукс към интериора на хола и ще ви позволят да се потопите в атмосферата на двадесетте години.

ПейзажПанорамните тапети са чудесни за зониране на пространството, например с тяхна помощ можете лесно да подчертаете зоната на дивана в комбинираната кухня на хола и визуално да увеличите площта на стаята.

РетроТапетът с цветни геометрични орнаменти в стила на 60-те години придава динамика и обем на интериора. За да създадете хармоничен външен вид, смелите щампи могат да бъдат допълнени с мебели и декор, които се отнасят към същата епоха.

Растителни

Растителните мотиви в интериора се превърнаха в класика, която едва ли някога ще излязат от мода. В допълнение към традиционните тапети с малки цветя, днес можете да намерите разнообразие от възможности за дизайн - от реалистични изображения на божури, палми и лилии до приказни композиции и буйни тропически щампи ..

Райе/ Линии

Райето е още един вечен принт, който лесно ще се впише във всеки интериорен стил. В допълнение, този прост орнамент може да коригира несъвършенствата на стаята: вертикалните ивици визуално ще увеличат височината на тавана, а хоризонталните ивици ще разширят границите на пространството.

Минимализъм Обикновен тапет с изразителна текстура на тъканта ще ви помогне да създадете уютна атмосфера в хола, без да претоварвате интериора с детайли. В допълнение, семплият фон ви позволява лесно да освежите атмосферата, например по време на смяната на сезоните.

 

Сподели: