Съвети при обзавеждане на всекидневната

Превърнете хола в стаята - мечта за всеки дом

2002

Фокусирайте се

Какви са най-хубавите характеристики  на вашия хол – камината или френските прозорци? Планирайте така, че да ги подчертаете. Помислете какво не ви харесва и се постарайте да го махнете или да го смените.

Махнете всички неудобства

Увеличете възможностите на някои  мебели като ги промените. Напремер да махнете вратичките на шкафа или да го премахнете, за да откриете неизползвания ъгъл. Ако има контакти или щепсели, които не ползвате, махнете ги. Ако има нужда, преместете и радиатора, за да не заема място или монтирайте вертикален модел.

Нека етажерките да са приоритет

За по – съвременен вид на помещението, изберете една мебел, която да побира повече неща, отколкото много на брой, но малки. Изберете модулни мебели, които може лесно да местите или подреждате.

Правилно оформление на помещението

Вземете под внимание формата на стаята и аранжирайте мебелите. Ако помещението е голямо и искате да го разделите на зони, изберете две основни фокусни точки. Разположете два дивана един срещу друг за повече симетрия.

Ако помещението е L-образно, може да помислите да оформите две различни зони. Например зона за почивка с голям диван и шкаф в телевизор

В случай, че стаята е квадратна, подредете мебелите, така че да се формират малки кътчета за разговори, в рамките на стаята. Не ги разполагайте по стените статично.

Не се страхувайте да заложите на телевизора като акцент на стаята

Ако имате камина, нека тя да бъде акцентът в стаята, а телевизорът да бъде на срещуположната стена. В случай, че стаята ви е малка, заложете на голям, монтиран на стената телевизор. Внимавайте да не е разположен срещу прозореца, за да не пречи светлината.

Регулирайте осветлението

Меката светлина е особено важна за помещението. Заложете на осветителни тела на стените, за да постигнете лека разсеяна светлина. Ако имате нужда от по – силна светлина, заложете на допълнителни настолни лампи. 

Сподели: