Кухня и хол в малкото жилище – как да ги комбинираме

За да се радваме на повече простор

7885

Вече сме писали за популярността при съчетаването на дневната и кухнята в модерния интериорен дизайн. Причините за това са както многото възможности на отворения план, така и по – голямата свобода на движението, премахване на границите и по – лесната комуникация между обитателите. Но как да оформим стаята, ако жилището ни е малко?

10 идеи за съчетание на спалнята с хола в малкото жилищеДве стаи в едно помещение

Ето няколко идеи, които може да са ви от полза. 

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Дом в скандинавски стил

Как да съчетаем гостната и спалнятаИдеи за малкия дом

Скандинавският стил е подходящ за малкото жилище. Заложете на гъвкаво оформление и нестандартно разположение. В този дом хладилникът е скрит в стелажа в коридора, работната зона и трапезарията са обединени от дизайн, който включва рафтове и трансформираща се маса, а телевизорът се завърта в желаната посока.

Минимализъм

В това жилище площта на спалнята е намалена в полза на дневната-кухня. Избраният стил е минимализъм и е подходящ за икономичното и удобно оползотворяване на всеки квадратен сантиметър площ. Леката конструкция на рафтовете разделя трапезарията и всекидневната, масата за хранене отива до бара на балкона.

Арт деко

В този апартамент дизайнерите увеличават площта на кухнята-трапезарията, премествайки банята до входа. Всекидневната с променящ се диван може да бъде отделена от кухнята с плъзгащи се прегради.

Кухненският остров е функционален център на продълговата стая със зона за хранене. В хола е отделено място и за работната зона близо до прозореца.

Изчистени линии

 

Проектът на това жилище включва не само хол, комбиниран с кухня, но и пълноценна спалня, която може да бъде изолирана с пердета, ако е необходимо. За целта обаче спалнята е преместена на мястото на кухнята, за да се гарантира чисто минималистично пространство и удобно да се комбинират различни функции в една област.

Компактност на много нива

В това студио зоните са разделени... вертикално, благодарение на височината на апартамент в историческа сграда. Спалнята е скрита под тавана, а жилищната площ съчетава ретро елементи и съвременен изчистен стил в декорацията.

Слънчево настроение

 

В този апартамент структурата на апартамента е променена като се организира отделна спалня. Банята и тоалетната се комбинират, както и кухнята и холът, защото собствениците искат да имат повече пространство и въздух за почивка и посрещане на гости. Оригиналната височина на подпрозоречните первази - 75 см – създава предпоставка да се направят маси с изглед към зеления двор.

 

Вдъхновяващи интериори на кухни, съчетани с дневниПерфектно решение за студиа и малки апартаменти
Сподели: