10 идеи за съчетание на спалнята с хола в малкото жилище

Две стаи в едно помещение

17806

Ако не разполагате с голямо жилище или много хора трябва да делите един покрив, често холът и спалнята са в една стая. На пръв поглед това изглежда трудно и непосилно начинание. За щастие дизайнерите имат грандиозни и стилни идеи, благодарение на които може да съчетаете двете стаи. Ето няколко предложения.

1. Спалня зад стъклото

Отделете за спалнята един ъгъл в хола. Двете зони разделете с плъзгаща стъклена преграда, която заменя стените. През стъклото прониква достатъчно количество слънчева светлина и пространството не изглежда тъмно и мрачно.

2. Функционални рафтове

Благодарение на откритите рафтове, стаята не се затваря и изглежда достатъчно просторна. Долната част може да запълните със затворени кутии.

3. Голяма стена

Гипсовата стена в малка стая разделя спалнята и хола. Белият цвят прави помещението по – леко и обемно. Стената има и двойно предназначение – от страната на спалнята е място за телевизора, а от страната на хола – стелажи за съхранение.

4. Спалня зад ниска преграда

Ниската преграда в централната част на стаята разделя спалнята от хола. Тя служи и като основа за телевизора. Въпреки откритостта, това оформление ви позволява ефективно да зонирате стаята.

5. Декоративна колона

Декоративната колона се вмества чудесно в дизайна на стаята. Тя разделя визуално двете зони.

6. Прозрачна стена

Най-стандартното решение е да разделите помещението на две части. Обикновена стена от газобетон или друг подобен материал ще направи стаята да изглежда малка. Ако заложите на стъклена стена обаче ще постигнете лек и ефирен ефект.

7. Ефектен подиум

 

За да отделите зоната за отдих от хола, просто сложете една от тях на подиум. За повече функционалност, помислете за системи за съхранение.

8. В рустик стил

Естественото дърво с ефект на старо ще пасне в почти всеки интериор. Ето защо, ако искате да комбинирате спалнята с хола, помислете за подобен тип преграда.

9. Компактна ниска стойка

Ниската стойка, разделяща помещението на две части, ще помогне за създаване на отделни зони за спалнята и всекидневната. Препоръчваме да изберете диван и легло, чиято височина е по-ниска от горното ниво на стойката. В противен случай интериорът ще изглежда неточен.

10. На едно място

Ако стаята е много малка, комбинирайте двете стаи без да зонирате. Обърнете внимание на това диванът и леглото да са различни, за да направите визуално разделяне. 

Сподели: