Как да запълните празните места у дома ефективно

Защото всеки квадратен метър е от значение  

1475

Когато размерът на жилището е малък, а желанието да имате много неща в него – голямо, тогава всеки квадратен метър е ценен. В подобна ситуация трябва да започнете да мислите нестандартно и да търсите потенциала на всеки ъгъл и всяка ниша. А тя може да бъде много ценна, стига да знаете как да я използвате.

От Novate дават няколко съвета за това, как да запълните празните квадратни метри правилно.

1. Работна зона

Една елегантна ъглова маса е чудесен начин да запълните празното място в ъгъла. Работната зона, обзаведена по този начин прави стаята много уютна и приветлива.

2. Врата

Празното пространство около вратата може да бъде запълнено оригинално и функционално. За целта ви трябва U-образна стойка или рафтове, които са подходящи за съхраняване на книги, декорация или посуда.

3. Тесни шкафове

Добрата домакиня знае, че всеки шкаф е ценен. А подобен тесен модел е идеален за съхранение на шишета с олио, зехтин и оцет, или бутилки с течни подправки.

4. Рафт под тавана

Не забравяйте за пространството под тавана. Закрепете дълъг рафт над шкафовете и използвайте мястото за съхранение на нещата, които рядко използвате. За по – силен ефект, заложете на плетени кутии и кошове.

5. Бар

Ъглов шкаф с отделения за бутилки и красив плот може да се превърне в стилен мини-бар.

6. Стелажи в банята

Малки рафтове от двете страни на огледалото в банята са отлична алтернатива на обемистите шкафове. Подобно решение внася динамика в интериора на банята и е идеално за съхранение на гелове, кремове, козметика.

7. Пространството под мивката

В малкото жилище банята почти винаги е най – малката стая, затова не трябва да забравяме да търсим решения на необичайни места. Например в чекмедже под шкафа на мивката, където може да съхранявате препарати или кърпи.

За още актуални новини от Idei.bg последвайте страницата ни в Instagram

 

Сподели: