Хитри начини да оформите библиотека в хола

Стилна мебел, на която с гордост да подредите книгите си  

323

Ако обичате да четете и не само обичате да купувате книги, но имате и завидна колекция, най – вероятно се сблъсквате с един от най – големите проблеми – къде да ги сложите. Със сигурност няма да искате нещо толкова ценно и в което сте инвестирали средства да стои в кашони в някоя стая или на тавана.

Разбира се, първата мисъл, която ни идва в главата е, ще ги подредя на библиотеката. Но след като тя се препълни? Може би слагаме допълнителни рафтове или шкаф. Но все пак всяка стая има капацитет и колкото и да харесваме книгите, не бихме искали да живеем в едно претрупано пространство.

Ето защо потърсихме няколко идеи за оформление  на библиотеката и за позиционирането й в хола. 

Ниша зад дивана – тя е подходяща и за малка стая, защото реално не заема никакво пространство. А ако ги подредите цветово на подобен тъмно сив фон, ефектът ще бъде зашеметяващ

Шкаф с много функции – библиотека, разделител, поставка за телевизор, част от секцията. Един рафт, с който няма да сбъркате

За артистичните – ако се радвате на голям и висок хол, сте щастливци. Като в тази къща, в която цялата стена е заета от библиотеката, а стилна стълба помага за по – лесното взимане на книгите.

Около телевизора – в тон със стената тези рафтове стоят много стилно и същевременно се превръщат в идеалното място, за да подредите книгите.

Около камината – обикновено използваме камината като акцент в една стая, но тук ролята е иззета от библиотеката, разположена в ниши от двете й страни.

Контраст – в този луксозен апартамент собствениците превръщат библиотеката в акцент, черни рафтове на фона на бялата стена.

Ниши – още едно интересно решение за по – малка стая. Дебелите стени са превърнати в ниши – библиотека.

 

 За още актуални новини от Idei.bg последвайте страницата ни в Instagram

 

Сподели: