Как да заменим диванa в холa: 5 идеи и решения

Как да заменим диванa в холa: 5 идеи и решения

Всекидневна без голям, мек диван? Възможно ли е? 

9 тайни на малкия хол

Обзавеждането на малки пространства е сложно предизвикателство, а когато става въпрос за хола, тогава проблемът е още...

11/12/2015

Да, може да създадете комфортен, уютен интериор, без него. Как да направите това, вижте в следващите съвети

1. Няколко фотьойла вместо един диван

10 идеи да декорирате белия диван

Светлият неутрален цвят на дивана може да бъде отправна точка за различен вид комбинации с възглавници. Вижте предлож...

06/06/2016

Най-очевидният вариант: да замените обемния диван в малък хол с няколко по-компактни стола или меки модули, които могат да бъдат премествани и пренареждани. Може да изберете едни и същи модели в различна тапицерия - така холът ще изглежда оригинално и няма да усетите липсата на добрия стар диван пред телевизора.

Основното нещо в този случай е правилно да се определи броят на "местата". Защото, ако в случая на диван се казват, „където се побират двама, ще се поберат и трима“, няма как двама да седят на един стол. Затова винаги е добре да имате допълнителни меки места като пуфове, табуретки или сгъваеми столове.

2. Диван + фотьойли

Големият диван често нарушава функционалността на хола, изяжда полезно пространство и пречи на свободното движение. Дори да се състои от модули и да може да промени своя състав, не винаги е добра идея. В такива случаи дизайнерите препоръчват да го замените с лек диван + няколко фотьойла, които са по-мобилни и „лесни за местене“.

3. Диван легло

Алтернатива на група дивани може да бъде един голям диван, на който можете не само да легнете, за да подремнете през деня, но и удобно да настаните група приятели и дори да го използвате като легло за гости. И така, че диванът да не прилича на легло, дизайнерите съветват да го украсите с красиви декоративни възглавници.

4. Пейка или канапе/ лежанка

Пейка или канапе е друго решение за малка всекидневна. Те могат да бъдат поставени близо до стената (тя ще служи като гръб) и да сложите няколко красиви възглавници и одеяла, превръщайки ги в уютно "гнездо".

5. Подови възглавници

За интериори в японски стил, в стил бохо или малки дневни можете да създадете кът за сядане с подови възглавници. Защо тази опция е добра? Седалките могат да се поставят една върху друга, като се увеличи височината, да се изгради гръб от тях, да се премести на друго място и ако добавите мек килим, одеяла, ниски маси и подови лампи към композицията, ще се превърне в много необичайно и уютно място.

 

 

 

Всекидневни стаи със заоблени дивани

Диванът заема основна част във всяка всекидневна, затова трябва да му отделим специално внимание. А това не е толкова...

19/06/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...