Идеи за малките пространства

Тесните помещения изискват повече въображение

9991

Тесните помещения изискват повече въображение. Вижте няколко идеи в тази насока:

1. Усвояване на пространството

Когато става въпрос за малки пространства, умното използване на мястото е от ключово значение. Столовете или леглата, които падат от стената, и се използват само при нужда, са идеално решение, което пести място.

2. Игра на форми

Би било чудесно, ако можете да си позволите маса за хранене с 10 стола. Друг е
въпросът дали са ви необходими. Жилище като това на снимката не разполага с достатъчно място за правоъгълна маса, но собствениците са заложили на кръгла, която спокойно може да приюти шест човека.

3. Оптическа измама

Стъклото и пластмасата трябва да станат вашият най-добър приятел, когато обзавеждате малки помещения. Те не само пасват идеално на различни стилове, но и създават илюзията за по-голямо пространство чрез своята гладка и огледална повърхност.

4. Създайте мултифункционални места

Когато е тясно, е много важно да създавате зони, които имат повече от едно предназначение. Разтегателният диван например може да бъде както място за гледане на телевизия, така и място, където да приютите своите гости.

5. Игра на отражение

Огледалната стена е идеален начин да отворите малкото пространство. Тя създава оптическа илюзия за двойно повече място.

6. Използвайте всеки ъгъл

Малките домове позволяват да не се губи и сантиметър място, затова използвайте всеки ъгъл. Два стола и малка кръгла маса пред канапето превръщат мястото пред прозореца в уютен кът за почивка, кафе с приятели или дори обяд и вечеря.

Сподели: